Kekova ihalesi iptal edildi

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Demre-Üçağız  İskele ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.Demre Belediye Başkanı Fahri Duran ise ihalenin mahkeme kararı ile iptal edildiğini söyledi.

Çetin,  “Biz dün olduğu gibi bugünde vatandaşımızın derdine çözüm üretmeye her zaman onların yanında olmaya parti ve belediye bakmaksızın, burası sende burası bende demek sizin hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Antalya’nın turizm merkezlerinden Kekova bölgesinde köylülerin kullandığı Üçağız köyü iskelesi ve çevresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından pazarlık usulüyle 10 yıllığına kira ihalesine çıkarılmıştı. Kekova – Üçağız, 12.900 metrekare kara ve deniz tabanlı iskele, otopark ve kara tesisleri işletmesinin 10 yıllığına kiralanmasına bölge halkının büyük tepki gösterdi. 

Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesinin sürecini anlatan Çetin konuyla ilgili, “Seçim öncesi ihale yapıldı ve edildi. Daha sonra seçim sonrası yeniden gündeme gelerek bir firmaya 27 milyon lira bedele açık artırma usulü ile verildi. Firma aldıktan sonra oranın mevcut iskelenin haritası belli olduğunu da vatandaşın kullandığı ortak alan yerler dar bir alan orayı kullanan hemşerilerimiz için sıkıntı olacağını gördük ve bize de aktardılar. Dolayısıyla bu durumu biz bakanlığımız ilettik” dedi. 

Bakanlığın ve Hükümetin hiçbir zaman vatandaşın zararına olacak bir işte olmayacağını belirten Çetin, “Bakanlığımızda vatandaşın sıkıntısı olan bir işte ne hükümetimiz ne bakanlarımız yer olmadığı gibi bugünde bu sıkıntıyı gördükleri için ihalenin iptal edilmesi noktasında bizim talebimize destek verdiler. İhaleyi de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiler. Artık orayı kullananlar vatandaşların içinde olduğu bir süreci yaşayacağız” şeklinde konuştu. 

 “DEMRE’DEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, “Geçtiğimiz günlerde Üçağız İskelesi’nin Üçağızlıların kullanımından zorla alındığına şahit olmuş, bu zorlama ve rant düzenine karşı bir hukuk mücadelesi başlatmıştık. Geldiğimiz noktada ranta karşı hep birlikte omuz omuza vermiş olduğumuz mücadelenin güzel bir sonuca ulaşmış olduğunu, aklıselimin galip geldiğini ve Üçağız İskele İhalesi’nin iptal edildiğini siz kıymetli hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Bu hukuk zaferi Üçağızlılara ve Demrelilere aittir. Üçağız artık bizim şahsi meselemizdir. Bizler 31 Mart’ta bu göreve geldiğimiz de halkın sesi olmaya söz verdik. Bu sebeple hiçbir güç odağından çekinmeden, geri durmadan, hemşehrilerimizden aldığımız güç ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Son olarak bu süreçte milletin meclisinde sesimiz olan kıymetli milletvekillerime, kooperatif başkanıma, muhtarıma, sivil toplum kuruluşlarına ve en önemlisi Üçağız’ın güzide insanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Üçağız Üçağızlılarındır” dedi.

 

Haber: Umut ÖZEN


08.08.2024 12:21:21