Kepez’den Rekor Hizmet

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “90 bin gecekondu kaldırmak, 50 bin tapulama yapmak bir rekordur. Bunlar çok çalışmak ve istikrarla oluyor. Biz istikrarla çok çalışmaya devam edeceğiz. “dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “90 bin gecekondu kaldırmak, 50 bin tapulama yapmak bir rekordur. Bunlar çok çalışmak ve istikrarla oluyor. Biz istikrarla çok çalışmaya devam edeceğiz. “dedi.   

Sürdürülebilir Ekonomi Topluluğu’nun(SET), Kasım ayı toplantı konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Double Tree by Hilton’da düzenlenen akşam yemeğine SET Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alveroğlu ve grubun üyesi çok sayıda iş insanı katıldı. İş insanları, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar her konuyu sordu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de cevapladı. Soru ve cevap bölümüne geçilmeden önce SET Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alveroğlu, sürdürülebilir ekonomi topluluğunun Avrupa’da fazlasıyla örneği olan düşünce ve kanaat gurubu hüviyetiyle yoluna devam eden bir iş insanları grubu olduğunu bildirdi. Finans merkezli, ekonomi merkezli projelerine fiiliyet kazandırmak için, somutlaştırmak için çalışmalarını sürdüren SET’in ilk somut projesinin de şehrin yükselen değeri Kepez’de hayata geçirildiğini söyledi. 

Kepez’e 1000 km. üzerinde yol açtık

Başkan Tütüncü, kısa bir sohbetin ardından iş insanlarının sorularını cevapladı.  Bir iş insanının “Antalya’daki ulaşım sorunu nasıl çözülebilir?” sorusu üzerine; Başkan Tütüncü, “Toplu ulaşımla ilgili bütün yetki ve sorumluluk Büyükşehir Belediyelerindedir. Biz kendi bölgemizde ulaşımla ilgili önemli işler yaptık.  2009 yılında ilk göreve geldiğimizde ilk işimiz Duacı köyü ile Masa Dağını, Çankaya dediğimiz bölgeyi birbirine bağlamak oldu. O dönemde Duacı da oturan hemşehrilerimiz bize trafikte yarım saat kazandıklarını söylemişti. Ben o zaman gördüm, yol açmanın ne kadar önemli olduğunu… Heyecanla çalıştık, çabaladık 1000 kilometrenin üzerinde yeni yol açtık. Bu yeni yollar şehrin trafiğini kısmen hafifletecek adımlar oldu. Biz ilçe belediyesi olarak büyükşehirin yapması gereken yolları yıllar içerisinde yaptık. Gücümüz yettiğince de yapacağız. Yol medeniyet demektir. Bir kentte ulaşım aslında bir bütündür. Bu bütünün tamamıyla ilgilenmesi gerekende Büyükşehir Belediyesidir.” dedi.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir kentsel dönüşüm

Bir iş insanının; “Kepez’de çok ciddi kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirildi. Bizde bunu çok takdirle karşıladık. Özellikle Kültür Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm… Kentsel dönüşüm konusundaki fikirleriniz bizim için değerli.”  sözleri üzerine…

 Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü: “Söylediklerinize katılıyorum. Biz bunun en güzel örneklerini verdik. Kentsel dönüşüm çok boyutlu bir olgu… Beş çeşit kentsel dönüşüm var. Belediyeler bu beş çeşit kentsel dönüşümün hangisi bölgeye uygunsa onu çıkartıp, bölgenin yapısına, ihtiyacına hangisi karşılık verecekse bunları uygulamalılar.  Bazı yerlerde belediyeler kendisi kentsel dönüşüm yapmalı. Biz bunu Gülveren’de örneğini gösterdik.  Gülveren Kentsel Dönüşüm, Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir kentsel dönüşüm projesi. Vatandaş kaç metre kare arsa alabilecekse o kadar metre kare daire verdik. Vatandaşa biz bunu arsa olarak verseydik, müteahhite vermiş olsalardı kat karşılığı kesilecekti. Vatandaştan kat karşılığı kesilmedi, vatandaş bir kuruş para vermedi.

Devlet kuşu kondu

Ve vatandaş çok kıymetli daireler aldı. Bütün bunlarla birlikte o bölgeye konforlu bir yaşam geldi. Bunları yaparken ihale yöntemlerini de şeffaf yaptık. 13 turdan o ihaleyi internet üzerinden izleyebilirsiniz. Kepez Belediyesi kurulduktan itibaren en büyük ihaledir. 2 yılda bitmesi vaat edilmişti, 1 yılda bitti. Buda çok önemliydi. Neresinden bakarsanız bakın belediyenin yaptığı memnuniyeti en yüksek kentsel dönüşümdü. Vatandaşlarımıza birde kira yardımında bulunduk. Oradaki gecekonducuların başına bir anlamda devlet kuşu kondu. 

90 bin gecekondu kaldırdık

Kepez’de belediye başkanlığı dönemimde 90 bin gecekondu kaldırdık. Kentsel dönüşümü vatandaşın kendi eliyle yapmasını doğru buluyoruz. Sütçüler, Habibler, Kültür, Ahatlı, Yenidoğan’a bakarsanız 2009’da buralar hep gecekonduydu. Biz buraları kıymetli araziler haline getirdik. Devletin kentsel dönüşümde vatandaşına sağladığı imkanlar vardı. Vatandaşlar o imkanları kullandı. O kentsel dönüşümü belediyenin organizatörlüğünde muhteşem bir hale getirdik. 

Şehir Hastanesi ile yerler daha da kıymetlendi

Masa Dağının eteklerinde 8 mahallede Göçerlerden Fatih’ten başlayan o gerdan Fevzi Çakmak Mahallesine kadar devam ediyor. 5 yıldır orayla ilgileniyoruz. Orayı tamamıyla hamur yaptık. Yeniden parselasyon yaptık. Şehir Hastanesini de bölgeye getirdiğimiz düşünülürse oradaki vatandaşlarımızda çok kıymetli yerlere sahip oldular. Masa Dağı’nın etrafındaki gecekondular da 2022 yılı itibariyle yıkılacak.

Referandumlar yaptık

Kentsel dönüşüm konusunda biz Kepez’de çok farklı örnekleri ortaya koyduk. Hangi yerin neye ihtiyacı varsa onu yapmalı. Vatandaşta kazanmalı, devlette kazanmalı, millette kazanmalı. Biz mahallelerde referandumlar yaptık. Dünya Göz Hastanesi’nin oradaki mahallelerde yaptığımız referandum oranı yüzde 98’di…

Kepez için istikrarla çok çalışmaya devam

Kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının çok büyük bir devlet katkısı olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Önemli olan bunları yapabilecek niyeti ortaya koymak. Niyetiniz varsa yaparsınız. Bizim niyetimiz vardı yaptık. 90 bin gecekondu kaldırmak, 50 bin tapulama yapmak bir rekordur. Bunlar çok çalışmak ve istikrarla oluyor. Biz istikrarla çok çalışmaya devam edeceğiz. “ diye konuştu.  

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi sitesine de 300 dükkanlık yeni rezerve alan eklediklerini, 300 dükkanın küçük bir sanayi sitesi olduğunu da sözlerine ekledi.


30.11.2021 12:30:00