Kime kan lazım olsa onlar devrede

Kim olduğuna ne iş yaptığına bakmaksızın ve karşılık beklemeksizin insanların kan ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar. Antalya Kan Gönüllüleri,  2015 yılında Emin Balin’in öğretmenine kan bulmak için çıktığı yolda kuruldu ve o gün bugündür insanların kan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıyor.

Kan bankası olan Kızılay’dan sonra insanların en fazla müracaat ettikleri nokta haline gelen Antalya Kan Gönüllüleri, kendilerine gelen talep doğrultusunda anında harekete geçerek ihtiyacı olan ile kan vermek isteyenleri buluşturuyor.

Antalya’nın bağrında, insanlar bir araya gelerek hayat kurtarmanın ve umut olmanın gücünü keşfetti. Antalya Kan Gönüllüleri, kan bağışının önemini vurgulayarak hastalıklarla mücadele edenlere yardım etmek için aktif bir şekilde çalışıyor.

Kan bağışı, tıp dünyasının vazgeçilmez bir unsuru olup, acil durumlar ve hastalıklarla mücadelede yaşamsal bir öneme sahiptir. Antalya Kan Gönüllüleri, topluluğun bu önemli ihtiyacı karşılamak için özverili bir şekilde çaba gösteriyor.

Kan gönüllüleri, her yaş grubundan ve meslekten gönüllüleri bünyesinde barındırıyor. Bu gönüllüler, kan bağışı kampanyalarını düzenlemek, bağışçıları bilinçlendirmek ve kan bağışının sürekli bir şekilde devam etmesini sağlamak için bir araya geliyorlar.

Antalya Kan Gönüllüleri’nin faaliyetleri, yıl boyunca düzenlenen kan bağışı etkinlikleriyle doruk noktasına ulaşıyor. Bu etkinlikler, bağışçıları bir araya getirerek hem toplumun sağlık bilincini artırıyor hem de kan stoklarını güçlendiriyor.

Bir veri bankası oluşturduklarını söyleyen Antalya Kan Gönüllüleri başkanı Emin Balin, “Herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Bir hastane gibi 24 saat çalışıyoruz. Grupta yaptığımız duyurular aracılığıyla kan bağışında bulunan kişilere ‘süperman’ diye sesleniyoruz. Kan verenler, o hastaların kahramanı oluyor. İnsanları teşvik etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Balin, bunu para için yapmadıklarının altını çizerken insanların kendilerine bir “Allah razı olsun” demelerinin yeterli olduğunu kaydetti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


12.09.2023 14:12:37