Kızılay depremzede esnafın yanında

Kızılay Antalya Şube Başkanı Av. Esra Özkoç, küçük ölçekli esnafa nakdi yardım sağlanarak iş yerlerini yeniden faaliyete geçirilebilmesini sağlayan Kızılay’ın Esnaf Destek Projesi’nden Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 607 esnaf yararlandığını açıkladı.

Deprem bölgesindeki şehirlerde yapılan tespitlerle depremzede esnafın işletmesinde kullanabileceği ekipman ve malzemelerin tedarik edebilmesini sağlayan projede toplamda 25 milyon liralık destek sağlandığını dile getiren Esra Özkoç, "Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlere desteğini sürdüren Türk Kızılay, afet sonrası iyileştirme çalışmaları kapsamında Sosyoekonomik Güçlendirme Programını devreye aldı. Programla hayata geçirilen Esnaf Destek Projesi ile Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye’de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları iş birliğinde iş yeri zarar görmüş esnafa destek verildi" dedi.

TOPLAMDA 25 MİLYONLUK YARDIM

Başkan Esra Özkoç, "Destek programı kapsamında belirlenen illerdeki esnafın kayıtlı olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Odasına verilen ihtiyaç listesi doğrultusunda üst sınırı 50 bin liraya olan nakdi yardım yapıldı. Esnaf Destek Projesi ile depremde kaybettikleri iş yerlerini yeniden faaliyete geçiren 607 esnaf için yapılan ödeme ise toplamda 25 milyon liraya ulaştı. Program Çiftçi Destek Projesiyle devam edecek" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


12.12.2023 10:49:10