KUR'AN ÖĞRENEN İYİ İNSAN OLMANIN KODLARINI ÖĞRENİR

Muratpaşa İlçe Müftülüğü Yaz Kuran Kursları Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Şahin, “Din bizim toplumumuzun ana kimlik unsurudur.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği, milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği yaz Kur’an kursları kapsamında Muratpaşa İlçe Müftülüğü Mezuniyet Töreni düzenledi. Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mezuniyet töreninde öğrenciler şiirler okuyup ilahiler seslendirdi. 

Düzenlenen programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, din görevlileri, kurs öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hedefimiz: Çocuklarımızı İyi Bireyler Olarak Yetiştirmek
Vali Şahin yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu kurslar sayesinde hem dini bilgilerini güçlendirdiklerini hem de sosyal becerilerini geliştirdiklerini belirterek tüm öğrencileri tebrik etti. Vali Şahin, Kur’an-ı Kerim’in bir hayat kitabı olduğuna vurgu yaparak, "Kur'an-ı Kerim Hayatımızı nasıl yaşayacağımızı gösteren bir kılavuzdur. Kur'an öğrenen iyi insan olmanın kodlarını öğreniyor demektir. Hedefimiz iyi insan olarak çocuklarımızı kendisine, ailesine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir."dedi 

Çocukların yetişmesinde önemli rol oynayan bu kursların önemini de vurgulayan Vali Şahin, kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve kurslara katılım gösteren çocuklara teşekkür etti.


07.08.2024 13:28:22