Merkez İlçelerde Büyük Değişim

AK Parti, yaklaşan kongre sürecinde Antalya’da önemli değişimlere hazırlanıyor. Partinin merkezdeki beş ilçe başkanı, görevlerinden ayrılma kararı alırken yerlerine yeni isimlerin getirileceği öğrenildi. Antalya’nın Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde gerçekleşecek bu değişiklikler, parti içindeki yenilenme rüzgarlarının habercisi.

İL BAŞKANI İLE YOLA DEVAM BEKLENTİSİ

Kepez İlçe Başkanı Mehmet Civik, Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Muratpaşa İlçe Başkanı Veliddin Güner, Döşemealtı İlçe Başkanı Ramazan Kaya ve Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır’ın görevlerinden affını istedikleri bildirildi. Bu ilçelere, kongre sürecinde yeni ilçe başkanlarının atanması bekleniyor.

Merkez ilçeler dışında değişim beklenen diğer bir bölge ise Kumluca oldu. Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal’ın da görevini bırakmaya hazırlandığı, daha önce bu göreve aday olmayacağını açıkladığı öğrenildi. Uysal’ın yerine de yeni bir ismin göreve getirilmesi bekleniyor.

AK Parti Antalya’da yapılacak ilçe kongrelerinin ardından, partinin il kongresine odaklanılacak. Mevcut İl Başkanı Ali Çetin’in görevine devam etmesi yönünde güçlü bir eğilim olduğu konuşuluyor.

ÇALIŞIR TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Çağatay Çalışır,  6 Ekim 2023 tarihinde devraldığı ilçe başkanlığı görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a layık bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirterek, partisinin yeni kongre sürecinde ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Çalışır, yaptığı istişareler ve değerlendirmeler sonucunda bu kararı aldığını ifade ederken, görev süresi boyunca kendisine destek olan Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Antalya milletvekilleri ve İl Başkanı Ali Çetin başta olmak üzere, tüm parti mensuplarına teşekkür etti.

Açıklamasında, her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisinin yanında olmaya devam edeceğini belirten Çalışır, ilçe başkanlığı döneminde birlikte çalıştığı Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Atay Uslu, Tuba Vural Çokal, İbrahim Ethem Taş, il kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, Aksu ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları, meclis üyeleri ve Aksu halkına da teşekkürlerini iletti.

Son olarak, görevi devralacak olan yeni ilçe başkanına ve yönetimine başarılar dileyen Çalışır, bu süreçte de desteklerini sürdüreceğini belirtti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


25.10.2024 10:58:28