Millet ve memleket merkezli siyaset

Hüda-Par Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, İl Başkan Yardımcısı Rıfat Karadaş ve İl Sekreteri Abdurezzak Çelik www.haberseri.com'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Antalya gündemi ve Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Antalya'da şu anda öne çıkan sorunların başında uyuşturucu ve ulaşım geldiğini söyledi. Uluşturucu kullanım yaşının 13'e kadar düştüğüne dikkat çeken Durmaz, çözümün tek başına değil el birliği ile gelebileceğini kaydetti. Başkan durmaz, ulaşımın rahatlayabilmesi adına da yeni yolların açılmasının olmazsa olmaz olduğunu kaydetti.

İCRA DEĞİL RİCA MAKAMINDAYIZ

Hüda-Par'ın iktidar partisi olmadığına vurgu yapan İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kendilerinin farklı bir siyaset çizgisi benimsediklerinin altını çizerken "Bizler iktidarda olan bir parti değiliz. Doğal olarak icra makamında değil rica makamındayız. Bizler sorunları tespit edip çözüm önerilerimiz ile birlikte yetkili mercilere ulaştırmak ve çözüme katkı sunmakla görevliyiz" dedi.

ANTALYA VEKİLLERİNE ZİYARET

"Siyaseti memleket hizmeti olarak görerek yapmalıyız" diyen Durmaz, "Siyaset masa başında yapılmaz. Milleti ve memleketi merkeze alarak siyaset yaptığınız sürece çözümü mutlaka bulursunuz. Bizler Hüda-Par Antalya İl Başkanlığı olarak önümüzdeki hafta Ankara'ya giderek Antalya'nın 17 vekilini ziyaret edeceğiz. Burada mesela hızlı tren konusunu gündeme getireceğiz. Antalya'nın öncelikleri hakkında görüş alışverişinde bulunarak sorunları çözümü noktasında işbirliği yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

ALTERNATİF OLARAK KURULMADIK

Hüda-Par'ın 19 Aralık 2012'de herhangi bir partinin alternatifi olarak kurulmadığını dile getiren Başkan Durmaz, "Antalya İl teşkilatımızı da 2013 yılında kurduk ve çalışmalara başladık. Bizler kongre sonrasında göreve geleli çok fazla zaman olmadı. Antalya'yı 19 ilçesini karış karış geziyoruz ve sorunları tespit ederek notlarımızı alıyor dersimizi çalışarak çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Bizler Hüda-Par olarak sadece seçim zamanlarında değil her zaman sahada vatandaşlarımız ile birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI İTLAF EDİLMELİ

Hüda-Par'ın Türkiye genelinde 4 Milletvekili, 1 Belediye Başkanı ve 26 meclis üyesi bulunduğunu dile getiren Şerif Durmaz, parti olarak sokak hayvanları ile ilgili TBMM'ye kanun tasarısı önerisinde bulunduklarını söyledi. Parti olarak merkezde insanı tuttuklarını dile getiren Durmaz şunları söyledi: "Bize göre insana zarar veren unsurlar ortadan kaldırılmalı ve itlaf edilmelidir. Barınaklar çözüm değildir. Türkiye için öncelikli bir sorun haline gelmiştir sokak hayvanları. Bir tehdit halini almıştır. Sabah okula giden çocuklarımıza saldırıyorlar. Pazara çıkan vatandaşlarımıza, gezmeye giden vatandaşlarımıza saldırmaya başladılar. Buna bir çözüm bulmak lazım. Bizlerin de önceliği insandır. Az evvel de ifade ettiğimiz gibi insana zarar veren unsurlar ortadan kaldırılmalıdır."

TİKTOK VE BENZERİ UYGULAMALAR

Son dönemde gençlerin kolay yoldan para kazanma yolu olarak seçtikleri fenomen olma konusuna da değinen Hüda-Par Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, gençleri kolay yoldan para kazanma seçeneğinden uzak tutacak olan girişimleri yapacak olanların başta siyasiler olmak üzere aileler olduğunun altını çizdi.

Tiktok ve benzeri uygulamaların kapatılmasının bir çözüm olmadığını ve yasak olanın gençler açısından daha cazip kılındığının altını çizen Başkan Durmaz, "Sosyal medya hayatın bir parçasıdır. Önemli olan onu doğru kullanmaktır. Gençlerin iş bulma seçeneklerini arttırdığınız zaman inanın fenomen olmaktan vazgeçmeye başlayacaklardır. Youtuberların para kazanmaya başladığını gören gençler kolay yoldan para kazanma adına fenomen olmak için olur olmaz işler içine girdiler. Sosyal medyayı yasaklayamayız. İstihdam alanlarının arttırılması ve desteklenmesi ile birlikte gençleri fenomen olma algısından vazgeçirebiliriz" dedi.

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI MERKEZLERİ

Türkiye'deki ekonomik şartların ortada olduğunu ve üniversite mezunu olan gençlerin de iş bulamadığı için beğeni ve kolay para uğruna fenomen olmayı seçtiğini kaydeden Hüda-Par Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, "Sosyal medyayı kullanma konusunda gençleri bilinçlendirmek şart gibi görünüyor. Okullarda dahi bir ders olarak ya da eğitim semineri olarak öğrenciler bilgilendirilmeli. Çok uzakta değil yakın bir zamanda da sosyal medya bağımlılığı merkezleri açılabilir" ifadelerini kullandı.

EVDE  KİTAP OKUMA ÖNERİSİ

Gençlerin fenomon olmak uğruna yaptıklarının önüne geçmek adına ailelerin de üzerine görev düştüğünü kaydeden Başkan Durmaz, "Akşamları aileler bir saat belirlesinler ve yarım saat hep birlikte kitap alıp okusunlar. Bakıyorsunuz babanın elinde bir telefon, annenin elinde bir telefon ve çocuğun elinde bir telefon. Aileler çok değil akşamları yarım saat kitap okuma zamanı yapsalar belli bir süre sonra bağımlılık önce azalacak ardından da yok olacaktır" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


24.05.2024 11:14:20