MİLLİ YAS ÇAĞRISI

Türkiye İki günde gelen 12 şehit haberi ile sarsılırken Milli Savunma Bakanlığı’nın Kuzey Irak’taki operasyonları devam ediyor. MSB 16 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Şehit haberleri sonrası teröre lanet yağdı.

HER KESİMDEN TEPKİ VAR

Irak'ın kuzeyinde 22 Aralık Cuma günü bölücü terör örgütünün saldırısı ve sonrasındaki temasta 6 askerimiz şehit oldu. "Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimiz daha şehit dolu.Milli Savunma Bakanlığı operasyonlarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.  Şehit haberleri sonrasında teröre her kesimden tepki geldi. Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Nizam, milli yas ilan edilmesi çağrısında bulundu ve “Bu ülkenin gariban, vatansever evlatları bir bedevi kadar değerli değil mi?” diye sordu.

SİYASİLER TERÖRÜ LANETLEDİ

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütü tarafından düzenlenen sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun”  dedi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz.  Terörü kınamıyor lanetliyoruz!!! Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

KANLARI YERDE KALMAYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Onur Temel, “Öfkemiz acımız kadar büyüktür. Şehitlerimizin dökülen kanları yerde kalmayacak. Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise, “Irak’ın kuzeyinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.12.2023 10:51:06