Müze ve ören yerlerine büyük ilgi

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerine olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. 2024 yılının ilk 7 ayında, müze ve ören yerlerinin toplamda 16 milyon 510 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini açıklayan Esmeray, bu kültürel miras alanlarının ziyaret edilmesinin önemine dikkat çekti.

Esmeray, müze ve ören yerlerinin, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan değerler olduğunu vurguladı. Ziyaretçi sayılarıyla dikkat çeken ilk beş ören yeri ve müze sıralamasında İzmir'deki Efes Ören Yeri 1 milyon 444 bin 405 ziyaretçiyle birinci sırada yer aldı. Denizli'deki Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri 1 milyon 306 bin 545 ziyaretçiyle ikinci, Konya'daki Mevlana Müzesi ise 1 milyon 174 bin 571 ziyaretçiyle üçüncü sırada yer aldı. Nevşehir'deki Göreme Ören Yeri 596 bin 580 ziyaretçiyle dördüncü olurken, Paşabağlar Ören Yeri 533 bin 174 ziyaretçiyle beşinci sırada bulunuyor.

Esmeray, müze ve ören yerlerinin hem turizm açısından hem de kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin korunmasının ve bu mirasın daha fazla insan tarafından tanınmasının gerekliliğine dikkat çeken Esmeray, bu tür alanların yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez destinasyonlar arasında yer aldığını belirtti.

Esmeray, sözlerini, "Bu mirasa sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Müze ve ören yerlerine olan bu ilgi, Türkiye'nin turizm potansiyelini de ortaya koyuyor. Bu değerlerin korunması ve tanıtılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor," diyerek tamamladı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


15.08.2024 10:35:55