Narenciye bahçesi takipte

Defalarca ihale edilmesine karşın ya alıcısı çıkmayan ya sözleşmesi fesih edilen Narenciye bahçesi ihalesine bu kez 4 firma katıldı. Katılanlar arasında Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Falez A.Ş.’de vardı. İhale sonrası Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aylık 150 bin lira ile başlayan açık arttırmanın 1 milyon lira kira teklifiyle son bulduğunu açıkladı.

SIKI TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Narenciye bahçesinin ihalesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Ümit Uysal, “Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ‘Narenciye Bahçesi’ kiralanması ihalesine, iştirak şirketimiz Falez AŞ ile katıldık. Kar amacı gütmeksizin, alanı koruma altına almak amacıyla katıldığımız ihalenin ikinci turunda çekilmek zorunda kaldık.  4 firmanın katıldığı ihalede, aylık 150 bin liradan başlayan açık arttırma 1 milyon lira kira teklifiyle sona erdi.  Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, alanın aslına uygun tarım alanı olarak kullanılıp kullanılmadığının ve narenciye bahçesi karakterinin korunup korunmadığının sıkı takipçisi olacağız” dedi.

 

RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran da bir açıklama yaparken ilgili alandaki hiçbir rant girişimine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. “Narenciye’yi ranta teslim etmeyeceğiz” diyen Can Okan Kıran, “Antalya'nın kalbinde yer alan ve tarihî, kültürel değeri tartışılmaz olan 'Narenciye Bahçesi' ihalesini bir inşaat firması kazandı.

Muratpaşa Belediyemiz ile birlikte 4 firmanın katıldığı bu ihalede, 150 bin lira gibi makul bir başlangıç bedeli, 1 milyon lira gibi akıl almaz bir rakama ulaştı. Bu durum, açıkça göstermektedir ki, ihale süreci, kamu yararını gözetmekten ziyade, yüksek bedellerle kentin tarihi dokusunu riske atan bir boyut kazanmıştır.

Bu alanın aslına uygun tarım alanı olarak kullanılması ve narenciye bahçesi karakterinin korunması noktasında tavrımız oldukça nettir!

Memleketin yeşilini, doğasını, geleceğini ilgilendiren bir konuda hiçbir rant girişimine izin vermeyeceğiz!” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


30.08.2024 12:02:44