‘ÖĞRETMENLERİN YERİNE GEÇEMEZ’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf anneliğini kaldırmasına bir destek de Eğitim Bir-Sen’den geldi. Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Bazı gerçekleri ortaya koymamız ve sınırları yeniden çizmemiz gerekiyor” dedi.

MEB’İN KARARINA DESTEK

Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatta bulunmayan 'sınıf anneliği' uygulamasının kaldırılmasını eğitimciler olarak desteklediklerini söyleyen Miran, “Sınıfı öğretmenin çocukların gelişimi açısından kontrol ettiğini, onların gelişimi açısından çaba harcadığı ve rehberlik ettiğini bilimsel geleceklerin şekillenmesi, bilgiyle donanma noktasında kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak birinci derecede öğretmenlerdir” ifadelerini kullandı.

Sınıf annelerinin öğretmenlerin yerine geçmemesi gerektiğini belirten Eyüp Bülent Miran, “Okul aile birlikleri de okul müdürlerinin yerine geçmemeli. Bir Kızıldereli atasözünü hatırlatmak istiyoruz. Atasözü’nde “Bir çocuğun eğitiminden tüm kasaba sorumludur” der. Ancak, bu herkes her işe karışsın ve işler işin içinden çıkılmaz hale getirilsin anlamına gelmez. Yani MEB’in bu adımını doğru buluyor ve destekliyoruz “açıklamasında bulundu.

ALAN İHLALİ ANLAMINA GELİYOR

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Belli fikirlerin beyan edeceği platform vardır ama sınıf anneliği gibi alan ihlali anlamına gelebilecek bazı uygulamaların önüne geçilmesi yerinde olacağına kanaat getirmiş olmalı ki uygulama kaldırıldı. Zaman zaman alanda ifade ettiğimiz uygulamanın gerçekleşmiş olmasını sendika olarak destekliyoruz” şeklinde konuştu.

WHATSAPP GRUPLARI DA KAPATILMALI

"Öğrenci Whatsapp gruplarının kapatılması veya kontrollü bir şekilde yürütülmesi daha yerinde olacaktır" diyen Başkan Miran şöyle devam etti: “Özellikle Kişisel Verileri Koruması anlamında ihlallerin yaşanması açısından önemli bir ihlal alanı olabileceğini düşündüğümüz 'Sınıf Whatsapp Grubu' ya da değişik adlardaki eğitim öğretime müdahale anlamına gelebilecek Whatsapp gruplarının da kapatılması veya kontrollü bir şekilde yürütülmesi daha yerinde olacaktır.”

ÖĞRETMENLER BİRER NİMARDIR

Her çocuğun kendi ailesi açısından değerli ve önemli olduğunu söyleyen Eyüp Bülent Miran, “Ama öğretmenlerimiz açısından yetiştirdiği nesillerin gelecekte daha güzel yerlerde olmasını sağlama açısından da en az anne- babalar kadar değerli olduğunu, kıymet verildiğini bilinmesini arzu ediyoruz. Okul yöneticilerine ve öğretmenlere velilerin güvenmesi gerekiyor. Çünkü hiçbir öğretmen kendi çocuğu gibi gördüğü bir öğrencisinin başına bir şey gelsin istemez. Çünkü onlar geleceği şekillendirecek olan gençlerimizi yetiştirmesinde önemli mimar vazifeleri gören birer mimarlardır” dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


11.12.2023 14:13:26