Otogarda tatil yoğunluğu

Antalya otogarında 15 tatil yoğunluğu yaşanmaya başladı. Yarıyıl tatili için otobüs biletleri tükenirken ek seferler de konuldu

Tatilde birçok aile seyahat ederken Türkiye genelinde günde 17 bin civarında otobüs seferi yapılıyor. Yarıyıl tatili boyunca toplam 3 bin ek sefer yapılması planlandı. Ek seferler daha çok kısa mesafe ve büyükşehirlere düzenlendi.

Antalya otogarında yarıyıl tatilinin başladığı ve bittiği tarihlerde otobüslerin doluluk oranlarındaki yükseklik dikkat çekiyor. Özellikle üniversite öğrencileri memleketlerine dönüş yaparken Türkiye genelinde yaklaşık 5,5 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor.

Öğrencilerin aileleri, bu kısa tatil sürecini değerlendirmek ve farklı şehirleri ziyaret etmek amacıyla otobüs yolculuklarını tercih ediyor.

Antalya Otobüs İşletmecileri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Gülnaroğlu, otobüs bileti fiyatlarının düşük olduğunu belirterek, "Rekabetçi bir ortam var. Bilet fiyatlarımız maliyetleri karşılayacak şekilde bile değil. Uçak fiyatlarında zaman zaman kampanya yapılıyor ama biz fiyatlarımızda oynama yapamıyoruz" dedi.

Son dönemde ardı ardına yaşanan otobüs kazaları nedeniyle şoförlere dikkatli olmaları ve uykusuz yola çıkmamaları uyarısında bulunan Gülnaroğlu,  sürücüleri trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı.

Gülnaroğlu,  "Şoförlerimiz uykusuz veya yorgun olduklarında dinlenmeli. Araçta telefon kullanmamalılar. Ayrıca, yolcularımız da muhakkak emniyet kemerini bağlasınlar. Firma sahipleri de duyarlı olmalılar, sürücüleri sürekli takip etmeliler. Şoförler takip edildiğini bilerek hareket etmeli. Bu konularda taviz verilmemeli" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


22.01.2024 10:44:46