Sabah namazı çağrısı

Antalya Kültür Memur-Sen Ailesi, önemli bir çağrıda bulunarak tüm Türkiye ve özellikle Antalya gençlerini ve ailelerini Pazar sabahı gerçekleşecek sabah namazı buluşmasına katılmaya davet ediyor. Bu buluşma, Türk ve İslam coğrafyasında yaşanan acıları, başta şehitlerimiz olmak üzere  Filistin'i dualarla anma amacını taşıyor.

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, insanlığın sınav adresinin Kudüs olduğunu vurgulayarak, Kudüs'ün sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak meselesi olduğunu dile getiriyor. Farklı inançlara sahip olan herkesin bu kutsal değerlere saygı duyması gerektiğini belirtti.

Esmeray, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap dünyasına seslenerek, bu acılara tepki gösterme çağrısında bulundu. Esmeray, Kudüs'ün yeniden huzur ve esenlik yurdu olması için birlikte hareket etme ve bu acılara son verme zamanının geldiğini vurguladı.

Esmeray, ayrıca STK'lar, dernekler, vakıflar, kurumlar ve belediyeleri Antalya Mevlevihanesi'nde düzenlenecek olan Kur'an-ı Kerim ziyafetine davet ediyor. Ayrıca, 31 Aralık 2023 Pazar günü yapılacak olan sabah namazı buluşmasına Yivliminare Camii'nde gerçekleştirilecek dualar ve etkinliklerle tüm Antalya gençlerini ve ailelerini davet etti.

Esmeray, İslam İşbirliği Teşkilatı'na çağrı yaparak, yaşanan acılar karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini belirtiyor ve birlik ve kardeşlik içinde bu duruma tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Antalya Kültür Memur Sen Ailesi olarak yapılan bu çağrıyla, 12 şehit ve Filistin için duaların ve gıyabi cenaze namazlarının sahiplenilmesi adına herkesi bir araya gelmeye ve dayanışmaya davet ediyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


29.12.2023 16:35:47