SAF OLMAMAK GEREKİR!

Şampiyonlar ligi olarak adlandırılan sosyal medya fenomenleri ile ilgili sanal takipçi satın aldıkları yönünde ayrıntı da ortaya çıkmıştı. Adli bilişim Uzmanı İsa Altun, "Bir hafta önce 100 bin olan takipçi sayısı bir anda 600 bine ulaşan ünlüleri ya da fenomenleri görünce saf olmamak gerektiğini bilmeliyiz" dedi.

DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORLAR

"Eğer 1 milyon takipçiniz olmasını istiyorsanız bir anda 25 bin TL basıp takipçi satın alabilirsiniz" diyen İsa Altun, "Dijitalleşen dünyada Sosyal medyanın öneminin tartışmasız olduğu günümüzde; bireyler, markalar gittikçe popülerleşen fenomen olma ve takipçi sayısını arttırma arzusu ile kullanıcıların dikkatini çekebilmek adına birçok farklı yol denemektedirler" ifadesini kullandı.

POPÜLER OLMANIN YOLLARI

Altun, "Sosyal medyanın yoğun olarak kullanılmasından dolayı firmalar sosyal medya hesaplarını daha aktif kullanarak daha çok ürün ve hizmet satışı yapmak için çalışırlar. Bunun için de belli bir ücret karşılığında sosyal medya hesaplarında takipçi satın alarak daha çok kitleye hitap etmek isterler. Günümüz koşullarında popüler olmanın yollarından biri de sosyal medya platformlarındaki takipçi sayılarıdır" şeklinde konuştu.

GÜVEN KAYBI OLUŞUYOR

İsa Altun, "Takipçi satın almak kısa vadede düşünüldüğünde mantıklı gelebilir ama bu işlem; firmaya uzun vadede istenilen kazancı sağlamadığı gibi zararlı dahi olabilmektedir. Sosyal medyada takipçi sayısından daha önemli olan şey etkileşimdir. Artık bilinçli sosyal medya kullanıcıları bu durumu hemen fark edebilecek düzeydeler ve bu durumun fark edilmesi halinde firmaya ve kişisel hesaplara olan güven kaybedilmektedir" dedi.

ÇOK RAHAT FARK EDİLEBİLİR

"Takipçi satın alan firmaların veya kişisel hesapların etkileşimlerinin düşük olduğu fark edilebilir" diyen Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, "Gelişen teknoloji ile takipçi satın alınan hesaplar kolay bir şekilde artık tespit edilmektedir. Kullanıcıların bunu tespit etmesinin dışında bu durumu tespit eden toollar da mevcuttur.Kaldı ki günümüzde bazı sosyal medyalar sahte hesaplara izin vermiyor" açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


08.12.2023 11:26:04