Sendikadan Yeni Anayasa Desteği

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, sendika olarak yeni anayasa değişikliğine destek verdiklerini açıkladı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa ve Meclis İç Tüzüğü değişikliği davetine olumlu bir yanıt verdiklerini belirtti. Esmeray, “Yeni Anayasa, Yeni Sistem, Yeni Türkiye” slogani ile açıklama yaptı.

Esmeray, açıklamasında sendika olarak yeni anayasa değişikliğine verdikleri destekle ilgili şu sözleri dile getirdi: “Biz Bu Coğrafyanın Sesi, Nefesi, Niyetiyiz. Biz Sahip Olduğumuz Okulların Kıymetini Bilen Büyük ve Güçlü Türkiye’yiz.”

Ayrıca, Esat Esmeray, Türkiye’nin yakın geçmişine göz attığında anayasaların askeri darbelerle tepeden inme bir anlayışla topluma dayatıldığını, bu süreçte anayasaların vatandaşları etnik köken, inanç ve mezhep temelinde ayrıştırdığını ve kamplaştırdığını ifade etti. Bu nedenle, demokratik ve yenilikçi bir Türkiye için siyasal ve hukuksal bir değişimin şart olduğunu belirtti.

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi, sendika olarak milletin ve milli iradenin ülkede tamamen hakim kılınması için sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı olduklarını vurguladı. Esmeray, yeni anayasa değişikliği paketinin referanduma sunulmasıyla ilgili olarak “Bu bağlamda (Referanduma) Sendikam adına evet, ülke adına önemli bir fırsattır” dedi ve Türkiye’nin daha güçlü bir demokrasi, kalıcı toplumsal barış, büyük ekonomi, istikrarlı yürüyüş ve küresel bir aktör olma yolunda değişimi yakalaması gerektiğini vurguladı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


03.10.2023 12:48:05