Serviste korsan denetimi sürüyor

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde servis araçlarına yönelik denetimler devam ederken başkan Şahin’den “C plakaya ihtiyaç yok korsanı önleyin” çağrısı geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Ağustos 2023 tarihinde 622 adet C plaka ihalesinin yapıldığını hatırlatan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, 427 başvuru yapıldığını anımsatırken bunların da 411 tanesinin satışının gerçekleştiğini kaydetti.

Başkan Şahin, açılan ihaleye başvurunun az olmasını C plakaya ihtiyaç olmamasına bağlarken “Antalya merkez ilçeler için yeterli sayıya ulaşan C plakalar söz konusu ihalede de görüldüğü üzere tamamı da satılmamış ve katılımcı fazla olmamıştır. Antalya şehir trafiği, korsan servis ile mücadele ve güzergah belgesi olan araçların personel servisi yapabilmesi, D2 belgesi ile personel servisleri yapılmaması için Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği lokasyonlarda yetki belgesi olmadan taşıma yapan araçların trafikten men edilmesi için müracaatımızın kabul edilmesi için ilgili kurumlara yazı yazdık” ifadelerini kullandı.

31 Ağustos günü de korsan ile mücadale kapsamında denetimler yapıldığını söyleyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Araçlarımız ve şoförlerimiz ile her zaman örnek olan siz değerli esnafımızın her zaman yanında olan yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Konsan ile mücadelemiz durmadan devam edecek” dedi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


01.09.2023 11:27:25