Sizin Oraların Nesi Meşhur?

Antalya Ticaret Borsası ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, coğrafi işaretlerle ilgili online video programı gerçekleştirecek.

Antalya Ticaret Borsası ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, coğrafi işaretlerle ilgili online video programı gerçekleştirecek. 

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Sizin oraların nesi meşhur?” adında yeni bir video yayın programı başlatıyor. Programın ilk yayınının başlığı “Coğrafi İşaretler” olacak. Yayında coğrafi işaretler konusunda Türkiye’de alınan mesafe değerlendirilecek. 

İLK YAYIN 22 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

22 Ekim 2020 Perşembe günü, (yarın) saat 20.00’de başlayacak olan programın moderatörlüğünü Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü Basın Bürosu’ndan Gürsel Cingöz üstlenecek. Programa Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Dairesi Başkanı Özgür Akif Tel, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Metro Toptancı Market Meyve Sebze Kategori Coğrafi İşaretler Müdürü Birol Uluşan, Antalya Ticaret Borsası Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Danışmanı Dr. Rana Demirer ve Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp konuşmacı olarak katılacaklar. 

Programa adı olarak duyurulan “Sizin oraların nesi meşhur?” ifadesi ATB’nin Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Projesi’nin sloganı olarak bütün yurtta biliniyor. Yörex Fuarı, Türkiye’de özelikle yerel ölçekte üretilen çok sayıda ürünün coğrafi işaret zırhı altında korunmaya başlamasını sağlayan organizasyon olmuştu. Fuar çevresinde bir araya gelen uzmanlar ve üreticiler, yöresel ürünlerin hukuki koruma altına alınması ve pazar değerlerinin arttırılması için çok sayıda çalışma yürüttüler. 

Her yıl 100 binin üzerinde insanı fuar alanında buluşturan Fuar organizasyonu, bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında ötelendi. Ancak hem Fuar ekibi, hem de ATB coğrafi işaretlerle ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

22.10.2020 10:08:00