Spor yaparak zinde kalıyorlar

Sağlık için sporun öneminin rakında olan muhtarlar birleşti bir takım kurdu. Takım her geçen gün büyürken Antalya Muhtarlar Master Takımı kuruldu. Takım, Antalya içi ve Antalya dışındaki futbol turnuvalarına da katılarak spor yapmayı sürdürüyor.

Her Çarşamba akşamı Konuksever Stadyumu’nda buluşan takım spor yaparak zinde kalırken Cumartesi sabahları da Konyaaltı sahilinde önce futbol oynuyor sonra denize  girerek serinliyor.

Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi’nin öncülüğündeki takıma muhtarlar dışından da isimler katılınca takım antrenmanlarını 40 yaş üzeri ve 50 yaş üzeri olmak üzere iki ayrı takım halinde sürdürüyor.

Yıllardır yaz-kış demeden düzenli olarak spor yapmaya devam eden Antalya Muhtarlar Master Takımı kayıldığı turnuvalarda da önemli başarılara imza atıyor.

“Biz her zaman her yaşta spor” diyoruz diyen Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, “Spor yapmanın sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Muhtarlar, bu olumlu etkileri kendilerinde deneyimlemek için çeşitli spor aktivitelerini tercih ediyorlar. Bazıları spor salonlarına gidiyor, bazıları bisiklete biniyor, bazıları yürüyüş yapmayı seviyor biz ise futbol oynuyoruz” dedi.

Muhtarlar arasında koşu ve yüzme gibi aerobik aktiviteleri tercih edenler de bulunuyor. Bu aktiviteler, kalp sağlığını iyileştirir, dayanıklılığı artırır ve stresi azaltır.

Bu tip aktivitelerin stresi azalttığına işaret eden Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Birçok muhtar, sporu sadece fiziksel sağlık için değil, aynı zamanda zihinsel sağlık ve refah için de önemli bir araç olarak görüyor. Zorlu bir günün ardından spor yapmak, stresi azaltır ve zihinsel netliği artırabilir” dedi

Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi ise, “Muhtarlar olarak spor yaparak sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla örnek olmaya ve yerel topluluklarında sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ayrıca, kendi enerji seviyelerimizi yükselterek, toplumlarına daha verimli hizmet etme kapasitelerimizi arttırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.09.2023 11:12:35