Taksici kelle koltukta çalışıyor

Son dönemde taksicilere karşı yapılan saldırılar yeniden artarken akıllara geçmiş yollarda geliştirilen acil buton projesini getirdi.

HER TÜRDEN İNSAN BİNİYOR

Yaşanan olaylara duyduğu üzüntüyü dile getiren Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Ne yazık ki yine istemediğimiz olaylar yaşıyoruz. Bu olayları ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma da bağlamıyor değiliz. Ancak son olaya bakıldığında araçtaki kişinin alkollü olduğunu görüyoruz. Bizim araçlarımıza kimin bindiğini biz bilemiyoruz. Yani her türden insan binebiliyor. Bu konuda yarım kalan çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” ifadelerini kullandı.

GÖZLER UKOME TOPLANTISINDA

Kelle koltukta görev yaptıklarını dile getiren Başkan Alkan, “Boşa geçen zamanlarımız var. Yarın kameralar ile ilgili bir toplantı yapılacak. İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu bir karar var o karara uygun çalışmalar yapılacak. Sonrasında alt komisyon çalışması başlayacak. Ayın 18’inde UKOME toplantısında konu masaya yatırılacak. Kamera sistemi, acil butonu, navigasyon, araç takip sistemi ve taksimetre konularında firmalardan teklif almaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

“Hiç kuşku yok ki her mesleğin zorlukları var ama bizim mesleğimizde ne yazık kı kelle koltukta görev yapıyoruz” diyen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Savunmasız bir meslek yapıyoruz. Kelle koltukta görev yapmaya çalışıyoruz. Bizler evlerimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki yeni önlemler ile birlikte bir daha bu tür üzücü olaylar yaşanmaz. Tekrar saldırıya maruz kalan taksici kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


09.10.2023 12:09:14