Tarihi konak kül oldu

Sit alanında bulunan Balbey Mahallesi'nde bir tarih daha yanarak küle döndü. 200 yılı geçkin tarihe sahip Sırrı Paşa Konağı alevlere teslim oldu.

İLK TÜRK MAHALLELERİNDEN BALBEY

Kaleiçi'nden sonra surların dışında kurulan ilk Türk mahallelerinden olan Balbey Mahallesi'nde çıkan yangın ile birlikte 200 yılı geçkin bir tarihe sahip olan Sırrı Paşa Konağı çıkan yangın ile birlikte kölü döndü. Konakta daha önce de defalarca yangın çıkarken bu kez konağın sağlam kalan tavan, çatı ve pencereleri de alevlere teslim olarak tarihe gömüldü.

YIKIM KARARI VAR AMA YIKILMAMIŞ

Balbey Mahallesi 421 sokak 6 numarada bulunan Sırrı Paşa Konağı ile ilgili can ve mal güvenliği açısından yıkım kararı bulunduğu ancak yetkililer tarafından bir türlü yıkılmadığı öğrenildi. Konak ile ilgili röleve projesinin de bulunduğu ifade edilirken ilerleyen zamanlarda konağın aynısının yapılabileceği dile getirildi. Yanan konağın yerine yasalara göre sit alanında olduğu için bina yapılması mümkün değil.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Balbey'in hak ettiği değeri bir türlü bulamadığını söyleyen Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, yine bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Yangının büyümemesinin ve diğer binalara sıçramayarak daha büyük sonuçlara yol açmamasının sevindirici olduğunu belirten Muhtar Uyaroğlu, tarihi konağın son dönemlerde bağımlıların yuvası haline geldiğini kaydetti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


08.01.2024 10:17:35