TEKNE KAZALARI ANTALYA GÜNDEMİNDE

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi (AOSB) Başkanı Ali Bahar'ın trajik bir tekne kazasında hayatını kaybetmesi, deniz güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi. 
DENİZİN ŞAKASI YOK
Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, Ali Bahar’ın denizdeki kaza sonucu vefatının deniz güvenliğinin önemini acı bir şekilde hatırlattığını belirtti.Başkan İzzet Ünlü, "Sevgili Ali Bahar’ın denizde bir kaza sonucu vefat etmesi, denizde can güvenliğinin ve denizin şakasının olmadığını bir kez daha maalesef acı bir tecrübe ile yaşadık" dedi. Ünlü, denizde güvenliğin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
WİLLİAMSON METODU MANEVRASI
Deniz güvenliği konusunda farkındalığı artırmak için İzzet Ünlü, Williamson Metodu Manevrası'na dikkat çekti. Ünlü, "Denizde gördüğünüz soru işareti nedir? Williamson Metodu Manevrası ile deniz aracı kaza yerine en uygun şekilde gider. Denize düşen kişiyi rüzgar altında kalacak şekilde tekneye alın. Aşağıdaki şemanın teknenizde bulunmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Williamson Metodu Manevrası, denize düşen bir kişiyi kurtarmak için kullanılan etkili bir teknik olduğunu söyleyen İzzet Ünlü, bu manevranın, deniz aracının en uygun şekilde kaza yerine dönmesini sağlar ve kurtarma operasyonunun başarı şansını artırdığını kaydetti.
DENİZ GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNERİLER
Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, tekne sahipleri ve kullanıcılarına aşağıdaki güvenlik önlemlerini almalarını tavsiyende bulunurken şu ifadelere yer verdi; "Williamson Metodu Manevrası Şeması teknede mutlaka bulunmalı.  Teknenizde bu şemanın bulundurulması, acil durumlarda manevrayı doğru şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır. Teknede güvenlik donanımları eksiksiz olmalı. Can yelekleri, can simitleri ve diğer acil durum ekipmanlarının tam ve erişilebilir durumda olduğundan emin olun. Tekne kullanıcısı ve mürettebatın deniz güvenliği ve kurtarma manevraları konusunda eğitim alması sağlanmalıdır. Teknenizin düzenli bakım ve güvenlik kontrollerini yaparak, olası kazaların önüne geçin."

Ali Bahar'ın vefatı, deniz güvenliği konusunun önemini bir kez daha ortaya koydu. Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, denizde güvenliğin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınması için herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Başkan Ünlü, "Bu trajik olay, denizcilikte güvenlik bilincinin artırılması ve gerekli eğitimlerin verilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi "ifadesini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK
 


24.07.2024 12:55:37