Trafik ışıklarına ağaç engeli

Antalya’nın bazı bölgelerinde orta refüjde ya da yol kenarlarında bulunan ağaçların düzenli olarak budanmaması nedeniyle bazı trafik ışıkları sürücüler tarafından görünmez hale geldi.

Son zamanlarda, Antalya’da yeşil ağaçların beklenmedik bir şekilde trafik ışıklarını kapattığı ve bu nedenle trafik kazalarına yol açtığı bir sorunla karşı karşıya kalınmaya başlandı.

Antalya’da, ağaçlar ve çalılar trafik ışıklarını kapatabilir ve sürücülerin trafik sinyallerini görmesini engelleyebilir. Bu durum, özellikle yaya geçitlerinde ve kavşaklarda ciddi güvenlik riskleri oluşturabiliyor. Ağaçların yaprakları ve dalları, trafik ışıklarının sinyallerini gizleyerek yanlış anlamalara veya ihlallere yol açabilir.

Ağaçların düzenli olarak budanması ve trafik ışıklarına yakın yetiştirilmemesi gibi tedbirler alınması gerekiyor ancak bu çözümler her zaman yeterli olmayabiliyor.

Trafik güvenliğini tehlikeye atan bu sorunun çözümü için sürücülere de önemli görevler düşmekte. Sürücüler, trafik ışıklarını veya yaya geçitlerini görmekte zorlandıklarında daha dikkatli olmalı ve yavaşlamalı. Ayrıca, trafik sinyalleri kapatılmışsa, yolun durumunu kontrol etmek ve gerekirse durmak gerekebilir.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


12.09.2023 14:27:42