Antalya Emniyet Müdürlüğü, il genelinde trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Sürücülerde "algılanan yakalanma riski" duygusunun üst seviyede tutulması ve kurallara uyumun artırılması amacıyla, trafik ekipleri tarafından bir hafta boyunca kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.
Helikopter ve drone destekli olarak yürütülen denetimlerde toplam 66.207 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Yapılan kontroller kapsamında çeşitli trafik ihlallerine karşı caydırıcı önlemler alınırken, binlerce sürücüye idari para cezası uygulandı.
Denetimlerin Detayları
Bir haftalık denetimler kapsamında:
- Yük taşıyan araç denetimi: 6.933
- Yolcu taşımacılığı denetimi: 2.054
- Alkol ve uyuşturucu madde denetimi: 5.831
- Emniyet kemeri denetimi: 14.757
- Motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi: 16.402
Toplamda 66.207 araç ve sürücüsü kontrol edildi.
Trafik İhlalleri ve Uygulanan Cezalar
Denetimler sonucunda toplam 22.672 sürücüye idari para cezası uygulanırken, öne çıkan ihlaller şu şekilde sıralandı:
- Yasak park yapan: 3.612
- Engelli park alanını ihlal eden: 532
- Hız ihlali yapan: 6.131
- Alkollü araç kullanan: 132
- Korsan taşımacılık yapan: 29
- Abartı egzoz kullanan: 98
- Kırmızı ışık ihlali yapan: 2.081
- Emniyet kemeri takmayan: 971
- Kask kullanmayan: 3.018
- Sürücü belgesi olmadan araç kullanan: 339
Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve vatandaşların trafik kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını belirtti.
14.03.2025 13:12:59