TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK ARTTI

Turizmin ulusal ve uluslararası tüm yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenilemesi gereken bir sektör olduğunu kaydeden Kavaloğlu, "Bu nedenle dinamik işletmeler ve destinasyonlar, sosyal ve estetik çekiciliklerin yanı sıra diğerlerinden farklı olan benzersizliği de göstermek zorunda" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK İSKENDER'İN FETHEDEMEDİĞİ TEK ŞEHİR

Antalya’nın mevcut turistik kaynakları pek çok benzersizliği de içinde barındırdığına işaret eden AKTOB Başkanı Kavaloğlu, "Büyük İskender’in fethedemediği tek şehir olan Termessos Antik Kenti, Dünyanın en büyük üçüncü yer altı gölü Altınbeşik Mağarası, Torosların doğa sporlarına uygun muhteşem oluşumları, her geçen yıl artan şehir etkinlikleri. Pek çok örnekle altı doldurulabilecek destinasyon özelliklerine sahibiz. İşletmelerimiz ise yüksek memnuniyet oranları, farklı konseptleri ile tatilcilere farklı deneyimler sunmayı vadediyor. Destinasyon cazibesinin de her geçen yıl arttığı Antalya artık sadece bir resort destinasyonu değil. Gastronomi, sağlık, spor, golf, kongre ve fuarlar gibi çeşitlilikleri barındıran bir şehir" şeklinde konuştu.

AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARININ ÖNEMİ

Akıllı şehirler vurgusu yapan Başkan Kaan Kaşif Kavaloğlu, "Hem işletmelerimizin hem de destinasyonun çevrimiçi varlığını, etkili dijital turizm yönetimini, katma değerli dijital hizmetlerin dinamik kişiselleştirilmesini sağlama yönünde gerekli alt yapının oluşturulması
yönünde çalışmalar hızlandırılmalı, destinasyon bazında da akıllı şehir uygulamaları başlatılmalıdır. Dünya seyahat pazarından her geçen yıl pazar hacmini büyüten çevrimiçi seyahat pazarında; gezgin profili konaklama tesisi, cazibe merkezleri, etkinlikler, gastronomi gibi pek çok bileşeni içinde barındıran seyahatleri deneyimlemek istiyor" açıklamasında bulundu.

Kavaloğlu, "Sürekli gelişen ve değişen bilgi ve iletişim teknolojileri ile turistler web siteleri ve mobil uygulamalar aracılığıyla turizm destinasyonlarıyla ilgili anlık bilgileri hızlı bir şekilde elde edebiliyor" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK 

 

 


14.02.2024 12:03:25