Ucuz bakım uyarısı

Havaların soğumasıyla birlikte yazın serinleten klimalar, şimdi ev ve iş yerlerini ısıtmak için kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların soğuk havalarda verimli ve sağlıklı çalışabilmesi için düzenli bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan İKLİMDER Başkanı İlhan Us, vatandaşları klima bakımı konusunda uyardı.

Başkan İlhan Us, mevsim geçişlerinde klimaların hem performans hem de sağlık açısından risk oluşturmaması için bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Us, “Klimalar, hem yaz hem de kış aylarında sağlıklı bir ortam sunabilmek için düzenli olarak temizlenmeli ve kontrol edilmelidir. Özellikle filtresi kirli olan klimalar, hem enerji tüketimini artırır hem de hava kalitesini düşürür,” dedi.

Ancak Us, klima bakımı adı altında çok ucuza yapılan işlemlere karşı da dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. “Unutmayalım ki ucuz etin yahnisi yavan olur,” diyen Us, klimaların uzman kişiler tarafından, doğru ekipmanlarla yapılacak bakımının uzun vadede tasarruf sağladığını ve arıza risklerini azalttığını vurguladı.

Vatandaşlara klima bakımı yaptırırken yetkili servisleri tercih etmeleri gerektiğini hatırlatan Us, uygun olmayan yöntemlerle yapılan bakımların klimanın performansını düşürebileceğini ve sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirtti.

Soğuk havaların etkisini hissettirdiği bu günlerde, klimalarını kullanmaya hazırlanan vatandaşlar için uzmanlar, düzenli bakımın ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Klima bakımı, hem sağlığın korunması hem de enerji tasarrufu için büyük önem taşıyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


24.09.2024 11:49:18