Ucuz telefon için saatlerce beklediler

Antalya’da yeni açılan bir telefon mağazasının açılışına özel indirim kampanyaları duyurulduğunda, sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Mağazaya girişler sayı ile sınırlıydı ve girenlere bir fiş veriliyordu. Bu fişi alanlar, içeriye girip alışveriş yapabilme fırsatı buluyordu. Ancak bu kampanyanın başlamasıyla birlikte mağaza önünde oluşan uzun kuyruklar, birçok kişinin dikkatini çekti ve ekonomik kriz konusunda tartışmalara yol açtı.

TÜKETİM ÇILGINLIĞI MI?

Uzun kuyruklar ve tüketim çılgınlığı ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik darboğaz düşünüldüğünde tezat oluştururken tartışmaları da beraberinde getirdi.

Uzun kuyrukların oluşması, insanların tasarruf ve birikim yapma alışkanlıklarını sorgulattığı ifade edilirken Ahmet Toy isimli genç, aslına bakıldığında telefon ihtiyacı olmadığını ancak alacağı telefonun piyasanın altında olduğu için aldığını ve bunu bir yatırım olarak gördüğünü söyledi.

Zehra Kemenci, “Telefonum bir süredir kilitleniyordu. Yeni bir telefon ihtiyacım vardı ve bu açılış kampanyası bir fırsat oldu. Yeni ve iyi bir telefon alarak işlerimi daha rahat yapabileceğim” dedi.

İşi gereği telefonu fazlaca kullanmak zorunda olduğunu söyleyen Ayşegül Gündüz, “Telefonda yaptığım işlerin sayısı fazla. O nedenle daha iyi bir telefonu piyasanın altında bulduğum için almak istedim” ifadesini kullandı.

Antalya merkezde açılan telefon mağazasının yaptığı açılışa özel kampanyaya ilgi büyük olurken ekonomik kriz söylemleri altında kuyruk her geçen dakika uzamaya devam etti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


06.10.2023 11:18:40