Yaşamın maliyeti arttı

Türk-İş İl Temsilcisi Cemil Ünal, "Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 2024 yılı Haziran ayında 25 bin liraya yaklaşırken net asgari ücret halen 17 bin lira" dedi.
ENFLASYONLA GELEN ZAMLAR
Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonoik durum nedeniyle vatandaşların geçinmekte zorluk çektiğine işaret eden Cemil Ünal, asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam gelmemesine karşın açıklanan enflasyon rakamlarının gider kalemlerinde yeni zam anlamına geldiğini söyledi ve "Yaşamın maliyeti arttı" şeklinde konuştu.
ZORLUKLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR
Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, "Temel ihtiyaçların karşılanması için yapılması gereken harcama miktarında bu ay ciddi bir artış olmadı. Fakat hane gelirinin sınırlı ve yapılması zorunlu harcama miktarının altında kalması nedeniyle çalışanların yaşamlarındaki zorluklar artarak devam etmektedir. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 2024 yılı Haziran ayında 24 bin 614 lira 20 kuruş iken net asgari ücret halen 17 bin liradır" ifadelerini kullandı.
GIDA HARCAMASI ARTTI
ıda harcaması tutarı yılbaşına göre 3 bin 930 lira ve bir önceki yılın aynı ayına göre 8 bin 605 lira arttığını kaydeden Cemil Ünal, "Tüm temel harcamalar için yapılması gereken harcama tutarı ise sadece son altı ayda  12 bin 800 lira artış gösterdi. Asgari ücret bir işçinin bile geçimini sağlayamazken bir ailenin sadece gıda harcamasını karşılayabilmesi mümkün görünmemektedir" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK
 


05.07.2024 12:50:12