Yeni levha yolda

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu, “Türkiye'de ve Avrupa'da ortak olarak kullanılan 'yol ver' levhası, çok yakında değişikliğe uğrayacak” dedi.

 

Ayvazoğlu, İspanya'da p-35 olarak tanıtılan ve tasarımı tamamen değiştirilen yeni levhanın çok yakında Türkiye'de de kullanıma sunulması beklendiğini dile getirdi.

Ünal Ayvazoğlu, son yıllarda trafik düzenlemelerine yönelik çok sayıda değişikliğe giden Avrupa Birliği ülkeleri, son olarak 'anlaşılmaz' bulunan trafik levhalarının tasarımını sil baştan değiştirildiğini kaydetti.

SIKLIKLA KARŞIMIZA ÇIKACAK

“Türkiye'de ve Avrupa'da ortak olarak kullanılan 'yol ver' levhası, İspanya'da yürürlüğe giren p-35 levhası ile birlikte tamamen değiştiriliyor” diyen Ünal Ayvazoğlu, “Değişikliğin Ukrayna ve Türkiye'de de geçerli olması bekleniyor. Yeni levhada kullanılacak otomobil ve ok işaretleri ile sürücülere önlerinde bir yol ayrımının oluşacağı ve bu duruma hazırlanmaları gerektiği belirtilecek.  Üzerinde iki araba resmi bulunan bir üçgen ve iç içe geçmiş iki ok, trafik akışlarının iç içe geçtiği bir alana yaklaştığınızı gösterecek. Çoğu zaman çatal ve kavşakların olduğu bölgelerde sürücülere 'hazırlıklı ol' uyarısında bulunmak için kullanılacak levha, çarpışma riskinin ve trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerde sıklıkla karşımıza çıkacak” şeklinde konuştu.

 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu, söz konusu değişiklik ile, trafik kurallarında 'yol ver' anlamına gelen levhada değişikliğe gidilmesi ve daha açıklayıcı olacak yeni p-35 levhalarının kullanılması beklendiğini dile getirdi.

 

Haber: Gülşen KABAAĞAÇ

 

 


22.10.2024 16:40:36