Yenidoğan çetesine yakın takip

Birleşik Kamu-İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar, “Yenidoğan Çetesi” skandalıyla ilgili yaptığı sert açıklamalarla dikkat çekti. Acar, bebeklerin özel hastanelere sevk edilerek üzerlerinden rant sağlandığı ve bu vahim olayların, Türkiye'deki sağlık sistemindeki çürümeyi gözler önüne serdiğini belirtti. Acar, bu skandala karşı adaletin peşini bırakmayacaklarını vurgulayarak, sorumluların cezalandırılması için mücadele edeceklerini söyledi.

Sadık Acar, açıklamasında AK Parti’nin sağlık, eğitim gibi kamu hizmetlerini özelleştirerek rant kapısına dönüştürdüğünü savundu. Acar, "Cumhuriyetin kazanımlarını yok eden AKP, yerine rant ve liyakatsizlikle şekillenen bir sistem kurdu. Bu sistemde bebekler bile rant için katlediliyor" ifadelerini kullandı. Acar, devletin anayasal bir zorunluluk olarak halka vermesi gereken sağlık hizmetlerinin patronlara teslim edildiğini ve bu süreçte denetimlerin yeterince yapılmadığını öne sürdü.

Acar, "Yenidoğan Çetesi" adıyla anılan bu skandalın ilk ihbarının 27 Mart 2023'te yapıldığını, ancak soruşturmanın tam anlamıyla başlatılmasının yaklaşık 1 yıl sürdüğünü hatırlatarak, Sağlık Bakanı'nın açıklamalarını inandırıcı bulmadığını belirtti. Ayrıca eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bu süreçte sessiz kalmasını eleştirerek, onun da yargılamaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Acar, bu skandalın vahameti karşısında Sağlık Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, skandala adı karışan 10 özel hastanenin ancak halk skandalı öğrendikten sonra kapatıldığını hatırlatan Acar, "Bu süreçte kaç bebek daha öldürüldü?" sorusunun cevabını talep etti.

Birleşik Kamu-İş olarak bu rezalete karşı adalet talebini yükselteceklerini belirten Acar, bu suçu işleyenlerin cezalandırılmadığı sürece konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. "Bu bir insanlık, haysiyet ve vatan meselesidir" diyen Acar, bebeklerin korunamadığı bir ülkeye dönüştürülen Türkiye’nin bu hale gelmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Sadık Acar, açıklamalarının sonunda şu sözlerle çağrısını yineledi: "Birleşik Kamu-İş olarak bu suça müdahiliz ve sorumluların cezalandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Adaleti sağlayın, özelleştirme ve reform adı altında halkı mağdur eden uygulamalarınızı gözden geçirin!"


24.10.2024 14:27:41