Yılları yok eden dolgular

Güzellik uzmanı ve eğitimci Sema Ulucan, yaşlanmanın en belirgin yapısından kurtularak yüzünüzdeki yılları yok etmek isteyenlerni son dönemde en çok tercihinin dolgular olduğunu söyledi. 

OLDUKÇA POPÜLER

Dolgunun sadece dudaklar olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Ulucan, "Kullanım alanlarına baktığımız zaman, yüzdeki çizgilerin giderilmesi, çenenin, dudakların ve elmacık kemiklerinin yanı sıra; yanakların daha estetik görülmesi içinde başvurulan yöntemlerin başında gelip; oldukça popüler bir kullanım alanına sahip diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sema Ulucan, dolgunun enjektör yardımıyla yüzde zamanla veya güneş ışınından dolayı meydana gelen her türlü çizginin ve yaşlanma belirtisinin giderilmesi için uygulanan bir yöntem olduğunu kaydetti.

NERELERE DOLGU YAPILIR?

Dolguların kullanıldığı alanlar hakkında Güzellik uzmanı ve eğitimci Sema Ulucan ayrıntılı bilgi verirken; "Burun ve dudak kenarlarında uzayarak giden, Nazolabial çizgilerde kullanılır. Dudak kenarından başlayarak, aşağıya doğru inen çizgilerde kullanılır. Dudak üzerinde yer alan çizgilerde kullanılır. Derinleşmiş sivilce ve yara izlerinde kullanılır.  Dudaklarınızı daha dolgun hale getirmede, gözaltında yer alan çökmeleri gidermede, çene hatlarınızı daha net hale getirebilmesi, elmacık kemiklerinizin ve yanaklarınızın daha belirgin olmasını sağlanması ile yüzünüzde yaşla birlikte kaybolan hacmi geri kazandırabilmek gibi alanlarda kullanılmaktadır" açıklamasında bulundu.

KALICI HASARLARA YOL AÇABİLİR

Dolgu işlemleri noktasında da merdivenaltı tabir edilen yerlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Sema Ulucan, bu tip müdahalelerin uzman kişilerce yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Ulucan, "Yanlış ellerde yapılan dolgu uygulamaları, geri dönüşü zor sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Yanlış uygulamalar sonucu enfeksiyonlar, cilt deformasyonları ve kalıcı hasarlar meydana gelebiliyor" dedi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


24.10.2024 14:25:07