Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), üye toplantısında insan kaynakları gündemi ile bir araya geldi. Konyaaltı’nda yer alan Su Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, YÖRSİAD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Semih Beken ve üyeler katıldı.
Türkiye 12 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor!
Toplantının başlangıcında Hüseyin Çağlar İnce, “Doğada bu an” konulu bir sunum yaptı. İnce, YÖRSİAD üyelerine Türkiye coğrafyasındaki bitki ve hayvanlar hakkında bilgi verdi.Türkiye coğrafyasının muhteşem bir zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İnce, “Antalya coğrafyası da oldukça fazla bitki ve hayvan çeşitliliği sunuyor. Dünyada nesli en çok tehlike altındaki türleri 3 tanesi Antalya’da. Türkiye’nin milli park olarak muhafaza edilmesi gerekir. Türkiye 12 bin bitki türüne ev sahipliği yaparken bu rakam tüm Avrupa’da 10 bin. Sadece Türkiye’de yaşayan 3 bin, yalnız Antalya’da yaşayan 250 bitki türü var” dedi.Yalnızca Side Antik Kenti’nde, sadece Thermessos Antik kentine özgü bitki türleri olduğunu söyleyen Hüseyin İnce, “Antalya’da 190-200 tür kelebek yaşıyor. Nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı’nın Konyaaltı ilçesi sınırları yaşadığı tespit edildi. Türkiye’de nesli en çok tehlike altında olan canlı türü Akdeniz Foku” diye konuştu. İnce’nin konuşmasından sonra Üye Hüseyin Sarı’nın doğum günü pastası kesildi.
Çalışmalarımız hız kesmiyor!
Daha sonra söz alan YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, toplantının konuk konuşmacısı Nathan Candemir’in çok önemli bilgiler vermek üzere toplantıya katılmasından dolayı teşekkür ederken, esprili bir dille, “Kendisinin New York yörüklerinden olduğunu düşünüyorum. 2023 yılı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yeni yılda etkinliklerimizin artarak süreceğini ifade etmek isterim. Bu konuda yönetim olarak çalışıyoruz. Programlar hakkında üyelerimizi bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.
Günümüzde genç kuşak tembel ve sabırsız!
Toplantı gündeminin konuk konuşmacısı Amerika’nın California eyaletinde faaliyet gösteren JobZMall firmasının CEO’su NathanCandener, yarı Türk yarı Amerikalı kimliği ile konuştuğunu belirterek, modern iş dünyasında insan kaynakları yönetiminin gelişiminden söz etti. İş aramanın zorluklarını, bir işveren olduktan sonra daha iyi anladığını, iş bulma platformuna yenilik getirerek pandemide hızlıca büyüdüklerini söyledi. İşverenlerin genç adaylardan özgeçmiş istediklerini ancak iş tecrübesi olmayan gençlerin özgeçmişinin olmadığını söyleyen Nathan Candaner, “Ayrıca bir networke de sahip değiller. İşveren aslında kararını adayın tutum, tavrına ve işine yarayıp yaramayacağına göre veriyor. İnsan kaynaklarında en büyük yük aslında işverende. Gençlerin en büyük sorunlarından birisi ise firma bilgileriniz az olması” diye konuştu.
Firmasını bir iş AVM’si olarak tasarladıklarını ve adaylar ile işverenlerin çektikleri videolar ile kendilerini tanıttıklarını ifade eden Candaner, “Günümüzde genç kuşak tembel ve sabırsız olduğuna inanılıyor. Gençler bilgili ve sabırsız, bilgiyi ne yapacağını bilmiyor. O yüzden hızlı hareket etmek istiyor. Yöneticiler tecrübeli ama bilgileri eski. Bir işe alım süreci 20 dakikada bitiyor. Ancak aslında işveren ilk iki dakikada kararını veriyor” şeklinde konuştu. Candaner, bir iş AVM’si olan JobZMall hakkında da bilgiler vererek, Türkiye’de de benzer bir oluşum yapabileceğini ancak ilk tecrübesinde vaz geçmek zorunda kaldığını söyledi.
Yeni üyelere rozetlere takıldı
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Nathan Candaner’in konuşmasından sonra derneğin yeni üyeleri Avukat Muharrem Vural ve Özkan Özel’e üyelik belgeleri verildi, rozetleri takıldı. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
08.12.2022 11:26:27