• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Ekim 2020 11:25

Antalya Altin Portakal Film Festivali Biletleri Tükendi!

Antalya Altin Portakal Film Festivali Biletleri Tükendi!
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin üçüncü gününde tüm biletler tükendi.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin üçüncü gününde tüm biletler tükendi. 44 filmin gösterildiği festivalde biletler 29 Eylül’de biletix’te satışa sunulmuştu. Ulusal ve Uluslararası Yarışma heyecanının sürdüğü festivalde ilk kez Antalya’da izleyicilerle buluşacak filmlerin biletleri tükendi.

FESTİVALDE BUGÜN / 7 EKİM ÇARŞAMBA

ULUSAL YARIŞMA EKİPLERİYLE SORU-CEVAP! Yönetmen Ferit Karol’un “Beklentilerimiz, korkularımız, kendimizi var etme çabamız bizi en yakınımızdaki insana ne kadar yabancılaştırabilir?” sorusunu sorduğu “Kumbara” filminin söyleşisi 11.00’da, Erdem Tepegöz’ün Gürcistan’da bir maden kasabasında beş haftada çektiği, sıra dışı bağımsız bilimkurgu filmi “Gölgeler İçinde”’nin söyleşisifilm ekibinin katılımıyla 12.30’da AKM yanındaki Basın Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

“HAYALETLER” VE “İNSANLAR İKİYE AYRILIR” ANTALYA’DA! Azra Deniz Okyay’ın Venedik Film Festivali, Eleştirmenlerin Haftası’nda En İyi İlk Film Ödülü alan, günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çizdiği filmi “Hayaletler”19.20’de, Tunç Şahin’in sistemi eleştirdiği filmi “İnsanlar İkiye Ayrılır”22.00’da Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında film ekiplerinin katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

 

VENEDİK’İN ARDINDAN ANTALYA‘DA! Arab ve Tarzan Nasser kardeşlerin Gazze’deki siyasi çalkantıların ortasında, zorlukların yanı sıra absürt durumlara vurgu yaptıkları, sinema klasiği olmaya aday aşk hikâyesi “Gaza Mon Amour” 19.20’de; bir çiftin 30 yılına odaklanan, aşk, sadakat, ihanet, pişmanlık ve utanca dair çağdaş bir öykü anlatan Daniele Luchetti imzalı “Bağlar / Bağcıklar” 22.00’da Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında izleyiciyle buluşacak.

 

BELGESEL FİLM YARIŞMASI GÖSTERİMLERİ SONA ERİYOR!Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise Serdar Kökçeoğlu’nun efsanevi elektronik müzik bestecisi İlhan Mimaroğlu ve hayat arkadaşı Güngör Mimaroğlu’nun hikâyesini anlattığı “Mimaroğlu” 19.20’de, Sidar İnan Erçelik’in ünlü bir jokey ile 14 yaşındaki bir yerel at yarışçısını beyazperdeye taşıdığı “Rüzgâr Tayı”21.30’da Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimi sonrası film ekiplerinin katılımıyla söyleşi gerçekleşecek.

 

ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ KONUĞU EMİN ALPER!Altın Portakal Sinema Okulu kapsamında sinema yazarı Esin Küçüktepepınar moderatörlüğünde yönetmen-yapımcı-senarist ve akademisyen Emin Alper ile “Hikâyeden Sinemaya” başlığı altında gerçekleşen söyleşi, festival YouTube kanalında olacak.

 

 

FESTİVALDE YARIN / 8 EKİM PERŞEMBE

ULUSAL YARIŞMALAR: Orçun Benli’nin yönettiği “Gelincik”19.20’de, Tankut Kılınç’ınyönettiği “Dersaadet Apartmanı”22.00’da Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında film ekiplerinin katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

Ulusal Kısa Film Yarışması heyecanı başlıyor. Fehmi Öztürk’ün “Bir Annenin Sonatı”, Murat Uğurlu’nun “Tapınak”, Irmak Karasu’nun “Mamaville”, Emre Birişmen’in “Buhar”, Melik Kuru’nun “Biz Bir Aileyiz”, Ayris Alptekin’in “Ondan Bahsetmiyorum” adlı kısa filmleri 19.20’de Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimi sonrası film ekiplerinin katılımıyla söyleşi gerçekleşecek.

ULUSLARARASI YARIŞMALAR: Ana Rocha De Sousa imzalı “Dinle” 19.20’de; Pamela Tola’nın yönettiği “Çelik Kızlar” 22.00’da Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında izleyiciyle buluşacak.

FESTİVALDE DÜN / 6 EKİM SALI

BİRBİRİMİZE BAĞLI MI, BAĞIMLI MIYIZ?Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde dün akşam gösterimi yapılan “Dirlik Düzenlik” filminin söyleşisi yönetmen Nesimi Yetik, oyuncular Dudu Yetik, Betül Esener, Asiye Dinçsoy ile sanat yönetmeni Osman Özcan’ın katılımıyla gerçekleşti.Bir anne ve iki çocuğu arasındaki sevgi ile nefret arasında gidip gelen ilişkiyi ele alan filmin hikâyesinin 2014 yılında başladığını söyleyen Nesimi Yetik; “Bir takım karakterler ve onların ilişkileri vardı aklımızda. Hem biçimsel olarak, hem hikâyesiyle, hem montajıyla ilk filmim Toz Ruhu’ndan başka bir yere taşımak istedik filmi” dedi.

Filmin senaristi, yapımcısı, kurgucusu ve oyuncusu Betül Esener ise filmin hikâyesinin ortaya çıkışını şöyle anlattı; ‘Senaryoyu yazarken, üç kadın karakter üzerinde aile olmanın zorlukları üzerine düşünmeye başladım. Birbirimizi gerçekten sevebiliyor muyuz? Birbirimize bağlı mı, bağımlı mıyız ve gerçekten sevdiğimiz insanların hayatı üzerinden ne kadar söz sahibi olabiliriz? Tüm bunlar üzerine düşünürken çıktı filmin hikâyesi.’

SETE ÇIKMAYA HAZIRLANIRKEN YASAKLAR BAŞLADI! Yasin Çetin ve Barış Gördağ ilk filmleri “Koku“ ile 5 Ekim akşamı Antalyalı izleyicilerle buluştu. 6 Ekim günü gerçekleşen söyleşisinde yönetmenlerin yanı sıra filmin başrol oyuncusu Nergis Öztürk ve görüntü yönetmeni Kaan Çalışkan da vardı. 2,5 yıl önce projeye başladıklarını söyleyen Yasin Çetin; ‘10 Mart’ta filmin çekimleri için Malatya’ya gittik. 11 Mart’ta ilk pozitif vaka açıklandı ve biz tüm ön hazırlıkları online gerçekleştirdik. Yasaklar kalktıktan on gün sonra da setteydik‘ dedi. Nergis Öztürk filmi çekerken herkesin birbirine alan açtığını ve uzun aranın ardından sinemaya böyle bir filmle dönmekten dolayı mutluluk duyduğunu söylerken Barış Gördağ ise; filmin ana karakteri İlhan‘ı ailesine ve her şeye rağmen ayakta duran, kararlarını kendi alan, mutluluğu ve sevgiyi arayan bir karakter olarak tanımladı.

MADDENİN HALLERİDeniz Tortum’un babasının hekim olarak 30 yıl görev yaptığı ve kendisinin dünyaya geldiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki gündelik hayatı mercek altına aldığı belgeseli “Maddenin Halleri” izleyiciyle buluştu. Filmin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu sözlerine Amerika’da olduğu için gelemeyen Deniz Tortum’un sevgilerini ileterek başladı. Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapan filmi fikir aşamasıyla birlikte altı yılda bitirdiklerini söyleyen Aslanoğlu; Tortum’un çekim sürecinde babasıyla özdeşleştirdiği hastaneye şefkatli bakışının hastane fobisini biraz olsun azalttığı sözlerine ekledi.

MISS HOLOKOST SURVIVOR:Eytan İpeker’in Yahudi soykırımından kurtulan kadınlar arasında düzenlenen güzellik yarışmasının katılımcılarından Sophie Leibowitz’in hikâyesine odaklanan“Miss Holokost Survivor” gösterimi gerçekleşti. Gösterime salgın nedeniyle katılamayan Eytan İpeker seyircilere gönderdiği mesajında izleyicilere ve festivale teşekkür ederek; ‘Filmimiz toplumsal bir travmanın zaman içerisinde nasıl bir gösteriye döndüğünü ve politize olduğunu tartışmaya açıyor. Umarım ardında size düşünecek çok şey bırakır’ dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 57.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstleniyor.

 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10 Ekim’de düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni ile sona erecek.

 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali

3 – 10 Ekim 2020

antalyaff.com/tr

Basın İlişkileri

Merve Genç                      [email protected]

Cansu Uzun Gün             [email protected]

facebook.com/antalyaff

twitter.com/antalyaff

instagram.com/antalyaff

youtube.com/antalyaff

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.