• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Ocak 2024 13:29

“Antalya’da oynansın” çağrısı

“Antalya’da oynansın” çağrısı

Galatasaray ve Fenerbahçe, cuma akşamı Riyad'daki Al-Awwal Park'ta karşı karşıya gelecekti. Ancak yaşanan kriz sonrasında her iki takımda stadyuma dahi gitmezken maç ileri bir tarihe ertelendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten Antalya çağrısı geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçının "organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle" ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Suudi yetkililerin İstiklal Marşı'nın okunmasına, Galatasaray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıkmasına ve Fenerbahçe'nin Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yer aldığı pankartla çıkmasına izin vermediği belirtildi. Olayın krize dönüşmesi sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmama kararı aldı.

Her iki takıma da kararlarından dolayı destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçı öncesi yaşanan olaylar karşısında dik bir duruş sergileyen Fenerbahçe ve Galatasaray camialarını tebrik ediyorum. Söz konusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli değerlerimiz olduğunda hepimizin rengi kırmızı-beyazdır.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı'na yakışan; bu maçın kendi topraklarımızda, hak ettiği şekilde oynanmasıdır” dedi.

Başkan Böcek maçın Antalya’da oynanması çağrısında bulundu ve “Ülkemizin iki güzide kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finali, Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" dediği güzel Antalya'mızda oynansın. Tüm şehri Atatürk’ün fotoğrafları ve Türk bayrakları ile donatalım” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK