GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2023 14:08

Antalya’dan bir fincan mutluluk

Antalya’dan bir fincan mutluluk

Elazığ Turizm ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından tarihi yukarı şehir olarak adlandırılan Harput’ta Kahve Fincanı Müzesi kurulması için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Aslen Elazığlı olan Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray da Antalya ile Elazığ arasında bir köprü vazifesi görürken fincan bağışı çağrısı yaptı.

Cumhuriyet’in 100.yılında 29 Ekim tarihinde müzenin açılmasının planlandığını söyleyen Esat Esmeray, fincanları bağışlayanların isminin yazılarak müzede sergileneceğini kaydetti.

Müzede hem geniş bir fincan koleksiyonu olerken hem de kültürlerin buluşacağını kaydeden Esmeray, hedefin 2023 fincan olduğunu söyledi.

Guinnes Rekorlar Kitabı’na da başvuru yapılacağının altını çizen Esat Esmeray, “Kahve Fincanı Müzesi her ne kadar Elazığ’da olsa da Türkiye’nin dört yanından fincanlar müzemize geliyor. Çok çeşitli ve değerli fincanlarımız şu anda yetkili arkadaşlarımıza ulaşmış durumda. Fincanlar, geçmişin izlerini taşıyan önemli objelerdir. Bu kampanya ile amacımız, toplumun farklı kesimlerinden gelen fincanları bir araya getirerek Türk kahvesi kültürünü ve kahve fincanlarının evrimini anlamamıza yardımcı olacak bir koleksiyon oluşacak” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK