• imsa
GÜNDEMHaber Girişi : 19 Ekim 2022 20:34

“Antalya’yı dijital şehir yapmak istiyoruz”

“Antalya’yı dijital şehir yapmak istiyoruz”
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ANSİAD üyesi iş insanları ile bir araya geldi. 2 yıllık süreçte yürütülen çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Antalya’yı dijital şehir yapmak istiyoruz.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ANSİAD üyesi iş insanları ile bir araya geldi. 2 yıllık süreçte yürütülen çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Antalya’yı dijital şehir yapmak istiyoruz.” dedi.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 6. Kahvaltılı Toplantısının konuğu oldu. ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan ve ANSİAD üyesi iş insanları katıldı.

ŞEHİR İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİYORUZ

Akdeniz Üniversitesi hakkında bilgiler veren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “40 yıllık bir kurum olan üniversitemizin rektörüyüm. Tıp fakültemiz 50 yaşında, yarım asra yakın bir geçmişi var. Üniversitemizin yarım asırlık bir geçmişi var, köklü bir üniversite. Ben hem Antalyalı hem Üniversiteli olarak bu kenti çok seviyorum. Antalya’da yapılması gereken çok iş var. Sürekli gelişen bir şehir. Ben göreve ilk geldiğim zaman Akdeniz Üniversitesi’nin şehirden kopuk olduğunu gördüm. Bu anlamda ilk hedefimiz Teknokent’le beraber bu eksiği gidermekti. Bunu da yavaş yavaş yaptığımızı görüyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZE MEZUNİYETLERİ SONRASI İÇİN YATIRIM YAPIYORUZ

Covid döneminde göreve geldiklerini ve hastane ile üniversite ile yaptıkları değişikliklerden bahseden Rektör Özkan, eğitim ve sağlık alanında yaptıkları değişikliklerle Akdeniz Üniversitesinin tıp alanında daha da ön sırada tercih edildiğini söyledi. Rektör Özkan, “Artık eğitiminde teknoloji içeren, günümüzün değişiklerini ortaya koyan, çözüm üreten teorik ve pratiğin iç içe olduğu bir sistem olması gerekiyor. Ziraat Fakültesi’nde şöyle bir eğitime geçtiler. 7 +1 eğitim sistemi son dönemde öğrencilerimiz sahaya iniyorlar, mezuniyetleri sonrası için yatırım yapıyorlar. Turizm Fakültemiz Türkiye’nin en iyi Turizm Fakülteleri arasında. İyi bir gastronomimiz var.” ifadelerini kullandı.

ANTALYA’YI DİJİTAL ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUZ

Rektör Özkan, “Antalya Teknokentimiz, Türkiye’nin 8.ci teknokenti. İnşallah 7.ci olacağız. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Kampüsümüz şehrin içinde yer alan kıymetli bir kampüs. Teknokent’in içinde tarım şirketlerinin seralarının olduğunu görünce, Aksu’da eğitim için bize ayrılan alanı değerlendirip burayı ikiye ayırmaya karar verdik. Teknokent’in 2 kolu olduğunu görüyoruz.  Bir tarafı tarım, diğeri bilişim.  Bir görev daha aldık üstümüze Antalya’yı dijital şehir yapmak istiyoruz. Teknokent’imizi 2 ye ayırdık bu anlamda. Bilişim- yazılım ve Tarım Teknokent’i olmak üzere.” şeklinde konuştu.

ANTALYA’YA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKALIM

Halkla üniversite arasında köprü olmaları gerektiğini söyleyen Rektör Özkan “Bunu yapmaya çalışıyoruz. Şehre katkı sunmak çok kıymetli. Hafta sonu Gaziantep’te Fatma Şahin’in misafiriydim. Çok güzel işler yaptıklarını gördüm ve sordum. Verdiği cevap; ben çok şanslıyım ki Antep insanı Antep’i sahipleniyor. Benim de bir Antalyalı olarak gördüğüm şey Antalya insanı Antalya’ya çok sahip çıkmıyor. Üniversite’ye çok sahip çıkmıyor. ATSO seçimlerinin bile Antalya’ya yakışmadığını gördük. Lütfen daha çok sahip çıkalım. Turizm kenti için önemli. Antalya turizmcisinin daha çok katkı vermesi gerekiyor. Antalya hepimizin, ne kadar çok katkı sağlarsak kıymeti o kadar artacak. Antep’te gördüğüm burada görmediğim şey bu. Ben elçiyim gönüllüyüm. Üniversite’de başlatacağım inşallah. İş adamları, turizmciler Antalya’ya daha çok katkı sağlamalı.” dedi.

KANSER AŞISI ÇALIŞMALARINA 300 MİLYON TL HİBE

Cumhurbaşkanlığına sundukları yapay organ ve aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Özkan, “Prof. Dr. Ömer Özkan hocamızın yürütücülüğünde başlattığımız İleri Sağlık Araştırmaları adlı altyapı projemiz ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca toplam 312 milyon lira bütçe desteği kazandık. Bu bir kanser aşısı. Bununla ilgili merkezimiz de hızla ilerliyor. İnşallah size belki gelecek sene burada güzel haberler vereceğim. Türk tıbbı için çok kıymetli, bunun için kolları sıvadık” dedi.

GES PROJESİNİN TEMELLERİ ATILDI

Güneş enerji santrali projesine başladıklarını belirten Rektör Özkan, “Bu bizim için başka kıymetli bir projemiz. 30 Megavatlık kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak bir proje. Bitirmek üzereyiz. İznimizi aldık, şu an ihale aşamasındayız. Artık yeşil bir dünyaya adım atmak zorundayız, bu da üniversiteye yakışır diye düşünüyorum açıkçası.” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE, İŞ DÜNYASI VE SANAYİ ARASINDAKİ İLİŞKİ ÇOK ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Üniversite, iş dünyası ve sanayi arasındaki ilişki çok önemli. Bir şehirde üniversite ve iş dünyası entegre olarak çalışmalı. Eğitimin ardından, öğrencilerimizin de iş dünyasının gerçeklerinden habersiz gelişmesi oldukça kötü bir durum. Bilim ve üretimin beraber yürümesi kaçınılmaz. Üniversitemiz bizim en önemli paydaşlarımızdan. Antalya Teknokent’i iş dünyasına açık bir yer ve karşılıklı her türlü faydayı sağlıyoruz” dedi. Toplantının ardından üyelerle bilgi alışverişinde bulunuldu ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.