5 Yılda ettiği zararlar ile Antalya gündemine gelen ANFAŞ bu kez arsa satışı ile gündeme geldi. İddialara göre; ANFAŞ yönetimi oluşan zararı karşılayabilmek adına halen otopark olarak kullanılan cadde kenarındaki ticari alanı satma girişimine başladı.
Bir süredir Antalya gündeminden düşmeyen ANFAŞ bu kez arsa satışı ve iptal edilen genel kurul ile gündeme geldi.
Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Bıdının geçmesi ile birlikte bir anda kar eden bir şirketten zarar eden bir şirkete dönen ANFAŞta zarar ederse başkan ve yönetim maaş almaz şeklindeki maddeye rağmen 2020 ve 2021 yıllarında 2 milyon liraya yakın kendilerine alacak yazdıkları iddia edildi.
PRENSİP KARARI GÖRMEZDEN GELİNDİ!
ANFAŞın ilk kurulduğu yıllarda dönemin Valisi Saim Çoturun da olurları ile alınan prensip kararı gereği hissedarların payının yüzde 10u geçmeyeceği ifade edilse de bugün gelinen noktada ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdının yüzde 55 hissesi bulunuyor.
Kurulduğu yıldan 2017 yılına kadar sürekli olarak kar eden bir şirketin nasıl olup da son 5 yılda zarar ettiği merak konusu olmaya devam ederken hisselerin alınması noktasında zararın bir oyun olduğu iddiaları da havada uçuşmaya devam ediyor.
2016 Yılında bir firma ile görüşüldüğü ve bu firmanın yüzde 50 hisse istediği bu nedenle Ali Bıdının hisse alımına başladığı ileri sürülürken bu sayede Ali Bıdının söz konusu firmaya hisseleri çok daha yüksek rakamdan satarak ciddi oranda gelir elde etme planları olduğu iddia ediliyor.
EMTİA DEPOSU YAPALIM TEKLİFİ
Bugüne kadar hakkındaki iddialara cevap vermeyen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdının gündem gelen yeni iddialara cevap verip vermeyeceği bilinmezken ANFAŞın zarar etmeye başlaması ile birlikte ilgili firmanın alış noktasında soğuk davranmaya başladığı ifade edildi. Bazı fuarların gelirlerinin düşük olduğu gerekçesi ile iptal edildiği ileri sürülürken Binayı emtia depose yapsak daha fazla kazanırız şeklindeki düşünceler yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.
FİRMA YÜZDE 65İNİ İSTEDİ
2018 Yılında ANFAŞın içerisindeki bazı cihazların bakımsız olduğu, çatının aktığı, şirketin batmakta olduğu söylemleri ile hisselerin toplanmaya başlandığı kulaktan kulağa dedikodu olarak yayılmaya başlar.
İddiaya göre yüzde 50 hisse talebinde bulunan firma ANFAŞ ana sözleşmesindeki ana sözleşme değişimi için yüzde 75 katılım yartı olduğunu görür ve satın almak istediği pay oranını yüzde 50den yüzde 65e çıkartır.
KREDİ BORCU FİRMAYA MI YÜKLENMEK İSTENDİ?
Fuar gelirleri oldukça düşen ANFAŞın 3 milyon 500 bin Euro onaylı kredi rezervi bulunduğu ve kredi dosyası kapatılmadan 1 milyon 500 bin Euro kredinin ilk 2 yıl ödemesiz olarak çekildiği belirtiliyor. İddialara göre;kredi ödemesinin geleceği tarihe kadar amaç yüzde 65 hisseyi toplayarak ilgili firmaya satmak ve banka borcunu da hisseyi alacak olan firmaya bırakmaktı.
SATIŞ OLMAYINCA SERMAYE ARTIŞI
Pandemi ile birlikte fuarların tam olarak durması yüzde 65 hisseyi isteyen firmayı alımdan iyice soğuturken satışın olmaması ve çekilen kredinin ödemelerinin yaklaşması nedeniyle sermaye artışı gündeme gelir.Banka ile yapılan kredi ödemesinin ötelenmesi görüşmeleri de olumsuz sonuçlanınca sermaye 27 milyon 500 bin Türk Lirası arttırılır.
YA SERMAYE ARTIŞI YA ARSA SATIŞI
ANFAŞ Yönetimi 25 Haziran tarihinde genel kurula giderken hesapların ve işlemlerin denetlenmesi talep edilir. 2023 Borçlarının ödenebilmesi adına da yeniden sermaye artışıya da bazı gayrımenkullerin satışı gündem gelir. Burada bahsi geçen gayrımenkulün ANFAŞın ön kısmında halen otopark olarak kullanılan cadde üzerindeki ticari alan olduğu ileri sürüldü.
GENEL KURUL USULSÜZ SAYILDI!
Söz konusu arsanın 2006 yılında 2 milyon 750 bin dolara alındığı öğrenilirken satış ile birlikte kredi taksitlerinin ödenmesi ve geçmişe yönelik borçların da ödenebilmesinin önü açılacak.
Diğer yandan 25 Haziran 2022 tarihinde yapılan genel kurulun da usule uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildiği yeni genel kurulun ise 27 Ağustos tarihinde yapılacağı öğrenildi.
Yalçın KÜÇÜK