• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 24 Kasım 2023 12:19

Artık erkekler de bakımlı

Artık erkekler de bakımlı

Son zamanlarda, erkeklerin güzellik ve bakım konusuna verdiği önemde artış gözlemleniyor. Geleneksel olarak sadece kadınların tercih ettiği güzellik salonları ve bakım hizmetleri, günümüzde erkekler arasında da popülerlik kazanmaya başladı.

Antalya başta olmak üzere birçok şehirdeki güzellik salonları, artık erkek müşterilere özel hizmetler sunuyor. Saç kesimi, sakal bakımı, cilt bakımı, manikür, pedikür gibi hizmetler, erkekler arasında günlük bakım rutinlerinin bir parçası haline gelmeye başladı.

Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan, Türkiye'de son dönemlerde kadınlar kadar erkeklerin de kendi bakımlarına önem verdiğini söyledi.

Sema Ulucan,  "Artık erkekler de bakımlarına ve estetik duruşlarına önem veriyor. Diyet, epilasyon ve estetik gibi uygulamalardan kaçan erkekler tarihe karıştı! Artık erkekler de iş dünyasında ve özel hayatlarında bakımlı ve genç görünmeye özen gösteriyor" dedi.

İŞ HAYATI BAKIMI TETİKLİYOR

Son zamanlarda çoğunlukla kadınlar medikal estetik uygulamalardan yardım alıyormuş gibi görünse de değişim yaşandığını aktaran Sema Ulucan, "Ülkemizde erkeklerin de estetiğe ilgisi hızlı bir şekilde artıyor. Sağlık turizmi ile gelen yabancı erkeklerin sayısı da aynı ölçüde artış gösteriyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri kadınlar ve ameliyatsız estetik anti-aging uygulamalar.  Çünkü kadınlar artık son derece bakımlı. Erkekler de bu denli bakımlı olan eşlerinin yanında kendilerini iyi hissetmek istiyor. Kadınlar artık çok sık uygulanan ameliyatsız anti-aging uygulamalarla estetik duruşlarından taviz vermiyor. İkinci bir neden ise; iş hayatı. Çoğunluğu eğitimli olan erkekler; iş dünyasında yükselebilmek için sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olmayı önemli bir faktör olarak görüyor. İş dünyası dinamik, genç ve fit bir çalışan veya patronla çalışmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Artan ilginin altında yatan sebeplerden birisinin toplumda güzellik ve bakım konusuna dair algının değişmesi olduğunun altını çizen Güzellik ve estetik uzmanı Sema Ulucan,  "Ayrıca, medya ve sosyal platformlardaki erkeklerin bakım ve kişisel görünüm konusunda rol model oluşturan içeriklerin etkisi de göz ardı edilemez. Ünlülerin ve influencer'ların bakımlı ve estetik bir görünüme sahip olması, erkekler arasında da benzer bir görünüm isteği oluşturuyor" şeklinde konuştu.

EN FAZLA SAÇ EKİMİ TERCİH EDİLİYOR

Erkeklere en fazla uygulanan operasyonlara bakıldığında ilk sırada saç ekiminin geldiğini söyleyen Sema Ulucan, "Cilt gençleştirme tedavileri ve NAD (Nikotinamid Adenin Dinükloitit) popüler olan uygulamalar arasında. Estetik sorunlarını çözmek isteyen modern erkekler, kişisel bakımlarında estetik işlemlerin ayrıcalıklarından faydalanmaya başladı. Karizmalarını ön plana çıkarmak, öz güvenlerini artırmak için kırışıklık, leke ve izlerden arındırılmış aydınlık yüzleriyle iş dünyasında güven ve sempati kazanmaya yöneldiler" açıklamasında bulundu.

30'UNDAN SONRA YAŞLILIK ÖNLEME BAŞLIYOR

Erkek ve kadını görsel olarak birbirinden ayıran en temel fark yüz hatları olduğunu dile getiren güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan  şunları söyledi: "Yuvarlak hatlar kadınsı, köşeli hatlar erkeksidir. Erkeklerde estetik işlemler ideal formlara girme hırsına sahip olmalı ama toplumun yadırgamayacağı doğallıkta sonuçlar üretmelidir. İşinde uzman olanların minimal asimetrik farklılıklarla doğallığı yakalayabilir olması, erkeklerin estetik işlemlere ilgisini artırıyor. 30’lu yaşlarından sonra erkekler de yaşlanmayı yavaşlatan tedavilere başvurmakta artık bir sakınca görmüyor; koruyucu estetik işlemlerle önlem almayı mantıklı buluyorlar. Kolay ve kısa süreli uygulamaların 10 yaş gençleştiren özellikte olması bize başvuruları sıklaştırdı. Ayrıca iş yaşamlarını kesintiye uğratmadan etkili sonuçlar almaları, iyileşme döneminin çok kısa ve sonucunun ön görüldüğü gibi net olması onları bize yönlendiren en etkili unsurlar."

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK