• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 02 Ocak 2024 10:38

Asgari ücrete şerh koydular

Asgari ücrete şerh koydular

Asgari ücretin yılbaşından önce 17 bin 2 lira olarak açıklanması ile ilgili açıklama yapan Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, genel merkez olarak taleplerinin 18 bin lira olduğunu ve şerh koyduklarını hatırlattı.

Cemil Ünal, “Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Maalesef fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan Sayın Bakanımızın ve işveren temsilcilerimizin anlaştığı rakam 17 bin lira. Enflasyon durmadığı müddetçe biz yılda bir kere asgari ücretin artmasıyla milletin talebini yerine getiremeyiz" dedi.

Asgari ücret görüşmelerinin 27 günlük bir süreç olduğunu hatırlatan Cemil Ünal, "Biz bugüne kadar resmi bir rakam söylemedik. İlk defa 2,5 saat önce ifade ettik" ifadesini kullandı.

Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, "Asgari ücret 9 milyonu ilgilendiriyor. Çoluk çocuğu topladığınızda 30 milyonu ilgilendiren bir ücret. Arkadaşlarımız 3 toplantı boyunca evin, marketin, enflasyonun durumunu anlatmaya çalıştılar. Burada dörde yakın işveren örgütü var" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK