• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 14 Haziran 2024 11:22

‘Asgari ücretli batıyor’

‘Asgari ücretli batıyor’

Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, ekonomik sıkıntılara ve hükümet politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kul, açıklamasında, "Çalışarak batıyoruz, maalesef milletimiz borcu borçla kapatmanın peşine düştü," diyerek halkın içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi.

SADECE İŞÇİ KESİMİ Mİ ETKİLİYOR?

Cengiz Kul, Türkiye'de enflasyonun özellikle işçi kesimini vurduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve diğer yöneticilere seslendi: "Bu ülkede enflasyon sadece işçi kesimde mi işliyor? Cumhurbaşkanı ve diğer başkanlar, bakanlar, sizler o koltuklarda milleti ezmek için mi oturuyorsunuz?" diye sordu. Kul, işçi ve emeklilerin kiralarını bile ödeyemez hale geldiğini vurguladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM KONUSU

Hükümetin asgari ücret politikalarını eleştiren Kul, "Gündemde o kadar çok çözüm bekleyen sorunlar ve bir o kadar da önemli ve hassas konular var ki, lakin sizler oturduğunuz koltuklarda asgari ücrete zam yok derken bile utanmıyorsunuz. Madem ülke ekonomisi iyi, siz de asgari ücretle çalışın," dedi. Ülkenin ciddi sorunları varken, faturanın vergilerle garibanların üzerine yüklendiğini ve işçilerin bu yük altında ezildiğini belirtti.

SEÇİMDEN SONRA HALKI UNUTUYORLAR

Cengiz Kul, siyasetçilerin sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini, milletin sorunları için çaba göstermediğini ifade etti. Seçim dönemlerinde meydanlarda ve sokaklarda halkın nabzını yoklayan siyasilerin, seçimlerden sonra halkın yararına hiçbir şey yapmadığını söyledi.

ZENGİN DAHA ZENGİN OLUYOR

Kul, ülkenin tepeden tırnağa her şeye çeki düzen verilmesi gerektiğini savundu. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir eden bu düzenin parçası olmak istemediklerini belirterek, hakkaniyetli bir şekilde ülke için bir şeyler yapılmasını istedi.

MÜLTECİLER İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI

Cengiz Kul, mültecilerin ülke içindeki durumuna da değindi. Türk halkının hayvanlardan şikayetçi olmadığını, ancak mültecilerin milletin başına bela olduğunu savundu. Mültecilerin bayramlarda ülkelerine tatile gitmelerine değinen Kul, "Savaş olan bir ülkeye tatile gidiliyorsa bir daha dönmelerine gerek yok demektir," diyerek hükümeti bu konuda önlem almaya çağırdı.

MİLLET KÖŞEYE SIKIŞTI

Vergilere yapılan zamların dar gelirli vatandaşları köşeye sıkıştırdığını belirten Kul, sağlık, eğitim ve tarım alanındaki sorunları da gündeme getirdi. Emekliye verilen maaşların yetersiz olduğunu ve bu düzeni millet olarak artık hazmedemediklerini ifade etti.

HUZURUMUZU İSTİYORUZ

Son olarak, Cengiz Kul, milletin en doğal hakkı olan huzuru istediğini belirterek, "Unutmayın ki sizleri bu millet getirdi, bu millet olmasa siz de olmazsınız. Hepinizin verdiğimiz görevleri yerine getirmesini istiyoruz," dedi. Kul, halkın gerçek anlamda ayağa kaldırılmasını beklediklerini vurguladı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK