• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Temmuz 2020 16:11

ASKON'dan Sendikalara Çağrı

ASKON'dan Sendikalara Çağrı
ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan: “Kıdem Tazminatı Daha Güçlü Bir Sistemle Revize Edilmeli”

ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan: “Kıdem Tazminatı Daha Güçlü Bir Sistemle Revize Edilmeli”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Antalya Şube Başkanı Cahit URFAN;

“Çalışanların yüzde 86’sı kıdem tazminatını alamamaktadırlar. Bu konunun daha güçlü bir sistemle revize edilmesi gerekmektedir. Bu da işverenlerle işçiler arasında uzlaşı ile sağlanabilecektir.” Diyerek ekledi; “son dönemlerde kıdem tazminatı üzerinden oluşturulmaya çalışan ortamı iş insanları olarak tavsiye etmiyoruz.”

 “KIDEM TAZMİNATI İÇİN MASAYA OTURUN.”

Türkiye’de mahkemelerde en çok görülen davaların başında kıdem tazminatı davalarının geldiğini belirten URFAN, bu konunun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuya ilişkin ilişkin bir hedef çizdiğini, bununla birlikte kıdem tazminatı konusunun
da köklü bir şekilde çözülmesi noktasında sendikalara çağrıda bulunduğunu belirten URFAN; “ Oysa geldiğimiz noktada işveren sendikaları ile işçi sendikaları masaya oturup meseleyi enine boyuna ele alıp, kalıcı çözümü tercih etmek yerine, “böyle gelmiş böyle gider” tarzında bir iradeye bürünmüşlerdir. Kırmızı çizgiler çizilmiş, sorunlar halının altına süpürülmüştür. Son dönemlerde mevcut sistemde sıkıntıların olduğu aşikarken, bir masanın etrafında toplanıp çalışan ve işvereni mağdur etmeyecek daha güçlü bir yapıyı konuşmaktan kaçınılmasını anlamamız mümkün olamamaktadır. Biran önce karşılıklı taraftar bir araya gelmeli, çalışanın ve işverenin hakkını tam anlamıyla ortaya koyan, kalıcı çözüm odaklı bir sistemi oluşturmalıdırlar. Bu konuda masaya oturmak sendikaların boynunun borcudur.” İfadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.