• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2020 12:37

Aslan’dan hayırlı olsun ziyareti

Aslan’dan hayırlı olsun ziyareti
Antalya Diyanet Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aslan beraberindeki heyetle birlikte Diyanet Sen Genel Merkezine ziyarette bulundu. Temmuz ayındaki Genel Başkanlık görevine seçilen Mehmet Ali Güldemir ve yardımcılarına hayırlı olsun dileklerini ileten Ba

Antalya Diyanet Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aslan beraberindeki heyetle birlikte Diyanet Sen Genel Merkezine ziyarette bulundu. Temmuz ayındaki Genel Başkanlık görevine seçilen Mehmet Ali Güldemir ve yardımcılarına hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Aslan, din görevlilerinin yaşadığı sorunlar ve bunları çözümü hakkında da istişarelerde bulundu.

 

Diyanet Sen 2 No’lu Şube Başkanı Aslan, geçtiğimiz Temmuz’da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonucunda Diyanet-Sen Genel Başkanı seçilen Mehmet Ali Güldemir ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Ziyarette din görevlilerinin yaşadığı sıkıntılar da ele alındı. Bazı cami yaptırma derneklerinin imamlar ve müezzinlere karşı olumsuz bir tutum ve davranış içinde olduğuna dikkat çeken Aslan, “Cami dernekleri imamların amiri değildir. Bu derneklerle ilgili yasal sınırlar net olarak belirlenmelidir. Dernekler sadece cami yapımıyla ilgilenmeli. Camilerin hizmete açılması safhasına kadar büyük gayret ve özveride bulunan dernekler, camiler hizmete açıldıktan sonra caminin işleyişine karışmamalı. Dernekler, cami açıldıktan sonra sadece bakım ve onarım işleriyle ilgilenmeli. Bazı cami yaptırma dernek yönetimleri kendilerini imamların 'işvereni' gibi görüyor, imamdan kendilerine itaat etmelerini bekliyor, imamın yıllık izninden caminin lambasına kadar her şeye karışıyor. Elbette cami derneklerinin din hizmetlerine yaptıkları katkıların farkındayız ve takdir ediyoruz. Cami yaptırma dernekleriyle ilgili mevzuata 'Dernek, imamın görevine müdahale edemez' şeklinde bir müeyyide getirilmeli. Bu sağlanırsa bugün birçok din görevlilerimizin yaşadığı mobbinge neden olan şartlar da ortadan kaldırılmış olur” diye konuştu.

 

Din görevlilerinin daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmeleri için yetkili sendika olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini ifade eden Aslan, “Bu yıl ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında din görevlilerimiz etkin bir şekilde görev aldı. Vefa ve destek gruplarında yer alan din görevlilerimiz aylarca çalmadık kapı bırakmadılar. Yeni normalle birlikte din görevlilerimiz filyasyon ekiplerinde görev yapmaya başladılar. Evlerde karantinaya alınan vatandaşları ziyaret ederek, izolasyon sürecine uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. Tüm bu görevleri yaparken diğer taraftan da asıl işimiz olan camilerimizle ilgileniyoruz. Bu noktada ortaya ciddi sıkıntılar çıkmaktadır. Salgınla mücadele konusunda sahada yer alan kardeşlerimiz virüse yakalanabilirler. Camiye gidip virüsü cemaate de bulaştırabilirler. Bu noktada sadece bazı din görevlilerinin filyasyon ekiplerinde yer alması gerektiğini düşünüyor, diğer kardeşlerimizin cemaati enfekte etme ihtimali olduğu için sadece camilerde görev yapmasını gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca salgınla mücadele konusunda din görevlilerimiz ulaşım sıkıntı yaşamakta. Kendi araçlarıyla, kendi imkanlarıyla görevlerini yerine getirmektedirler. Bu noktada ulaşım sıkıntısının ortadan kaldırılması gerekmektedir. Salgının başından bu yana polis, sağlıkçılar ve din görevlilerimiz etkin olarak sahada yer almaktadır. Diğer kamu çalışanlarının da salgınla mücadele kapsamında sahaya alınmasında fayda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Aslan son olarak sözleşmeli olarak çalışan din görevlilerinin kadroya alınması talebini yinelerken ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Güldemir, belirtilen konuların takipçileri olacaklarını ifade etti.
Veli AKOĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.