• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2022 15:09

ASMO’dan çifte kutlama

ASMO’dan çifte kutlama
Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), hem odanın 32’nci kuruluş yıldönümünü, hem de Muhasebe Haftası’nı birlikte kutladı. ASMO kuruluş yıl dönümü olması ve 1 ile 7 Mart Muhasebeciler Haftası olması nedeniyle Cumhuriyet meydanında çelenk

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), 32’nci kuruluş yıldönümünü ve Muhasebe Haftası’nı birlikte kutladı. ASMO Yöneticileri Cumhuriyet meydanında çelenk koydu ve ardından çay bahçesinde bir basın toplantısı yaptı. ASMO Kuruluş yıl dönümü nedeniyle gün boyu etkinlikler düzenledi.

Çelenk koyma töreninde ASMO adına konuşan Sacettin Hancıoğlu, “Herkes bilsin ki; bizler savaşların değil barışın muhasebesini yapmak istiyoruz. Covid sürecinde çok sayıda meslek mensubumuz hastalandı ve bazı meslektaşlarımız hayatını Kaybetti. Biz; Halen hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar diliyor, aramızdan ayrılanlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; öncelikle içinde bulunduğumuz 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını ve 3 MART odamızın 32. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, dünyamız, ülkemiz ve meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyoruz” dedi.

Törenden hemen sonra yapılan basın toplasında Antalya Serbest Muhabeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar,  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişki farkındalığın arttırılması amacıyla 1 ile 7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlandığını söyledi.

ÖZEL ROL ÜSTLENDİK

Rusya'nın Ukrayna'yı savaşına değinen Çavdar, “Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda, ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına neden olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tamdır. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada Mali Müşavirler özel bir rol üstlenecekler” diye konuştu.

TÜRMOB ve Odaların kamu yararına, yüksek kalitede hizmet sağladığını, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paraleli olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalıştığını kaydeden Çavdar, “Mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır” dedi.

ÇAVDAR MESLEK SORUNLARINI ANLATTI

Başkan Emrullah Tayfun Çavdar, Mali Müşavirlik mesleğinin, sorunları olduğunu belirterek, çözüm talep ettikleri sorunları aktardı. Çavdar, “Serbest meslek erbabında KDV'nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. -Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır. -Mali Müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkı verilmelidir. SMMM'lerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir. Kamu Kurumlarınca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Tüm verilerin bir data merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgileri alması sağlanmalıdır” diyerek sorunları aktardı.

DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ ÇÖZÜM OLUR

Çavdar, sorun ve sıkıntıların diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.