• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Mart 2021 14:05

Atatürk’ün Antalya’ya gelişi anısına bisiklet turu

Atatürk’ün Antalya’ya gelişi anısına bisiklet turu
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yıl dönümünde düzenlenen törende “Ata’mızın Antalya’ya gelişi, ülkemizin geleceğiyle ilgili sigorta olarak nitelendirdiği Toros dağlarındaki Yörük çadırların

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yıl dönümünde düzenlenen törende “Ata’mızın Antalya’ya gelişi, ülkemizin geleceğiyle ilgili sigorta olarak nitelendirdiği Toros dağlarındaki Yörük çadırlarında simgeleşen vatan sevgisinin, vatanı koruma duyarlılığının ve azminin Antalya’da bir kez daha orta çıkışıdır” diye konuştu.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yıl dönümünü, “Hoş geldin Atam” bisiklet turuyla kutladı. Tur için bisikletçiler, öğle saatlerinde üzerinde Atatürk siluetinin bulunduğu kırmızı-beyaz tişörtleri ve bisikletlerine astıkları Türk bayraklarıyla Konyaaltı Caddesi’nde bir araya geldi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yaklaşık 400 bisikletçi Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’na uzanan 11 kilometrelik tur için pedala bastı.

Bisikletçilere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930’da kenti ilk ziyaretinde kaldığı ve 1986’dan bu yana Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet veren köşkün önünde Başkan Uysal da katıldı. Bisikletçiler ve Başkan Ümit Uysal, Atatürk Evi’nin önünde günün anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Buradan yeniden pedala basan bisikletçiler turu, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda tamamladı. Meydanda törenler Başkan Uysal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, katılan tüm bisiklet platform ve derneklerine teşekkür etti. Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin sadece bir cumhurbaşkanının, devlet önderinin kenti ziyareti olmadığını söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda düşmana karşı yurdumuzu korumanın, her karış toprağına sahip çıkabilmenin, bunu başarma iradesinin Antalya’ya gelişidir. Bağımsız bir ülke kurma bilincinin ve anlayışının Antalya’ya gelişidir. Atatürk’ün Antalya’ya gelişi, demokrasini temelini oluşturan Cumhuriyet’in Antalya’ya gelişidir. Bağımsız, kendi ayakları üzerinde durabilen, eşit hak ve hukuka sahip Türk kadının Antalya’ya gelişidir. Atatürk’ün Antalya’ya gelişi, kendisine güven duymak isteyen, birlik ve beraberlik içinde, tasada ve kıvançta birlikte geleceği kurmak isteyen bir ulusun çelikleşmiş iradesinin Antalya’ya gelmesidir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’da Antalya’yı ilk ziyaretinde Erenkuş mevkiinden denizi, sahilleri, Beydağları’nı seyrederek “Hiç şüphesiz Antalya yeryüzündeki en güzel yerdir” dediğini hatırlatan Başkan Uysal, konuşmasına şu sözlerle tamamladı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişi, o güne kadar yaşadığı şehrin güzelliğinin, dünya içinde özel bir yere sahip olduğunun bilincinde olmayan bir kısım hemşerilerimizin, Antalya’nın dünyanın en güzel yeri olduğu bilincine kavuşmasıdır. Ata’mızın Antalya’ya gelişi, ülkemizin geleceğiyle ilgili sigorta olarak nitelendirdiği Toros dağlarındaki Yörük çadırlarında simgeleşen vatan sevgisinin, vatanı koruma duyarlılığının ve azminin Antalya’da bir kez daha orta çıkışıdır. Sıradan bir gün değildir. Bu, bizim millet olma bilincimizin şekillenmesinde müstesna yeri olan gündür. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ve Türkiye Cumhuriyeti.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.