• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 22 Nisan 2021 12:59

ATAY USLU: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

ATAY USLU: 23 NİSAN KUTLU OLSUN
Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu 23 Nisan TBMM’nin açılışının 101. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifad

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu 23 Nisan TBMM’nin açılışının 101. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti;

“Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal, 22 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılışını duyurduğu genelgesinde bundan böyle ''bütün sivil ve askeri makamların ve bütün ulusun emir alacağı en yüksek kat''ın bu Meclis olacağını kaydetti. Ardından 23 Nisan günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101 yıl önce 23 Nisan'da açılması, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesinin en önemli safhalarından birisidir. İstiklal ve istikbalimiz için çok önemli tarihi gün Çocuklarımıza armağan edilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin sevgiyi ve kardeşliği hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir.

Çalışmalarımız, gayretimiz ve hedefimiz Çocuklarımız hep umutlu, hep mutlu olsun. Amacımız, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir. Çocuklarımızın neşeleri, gözlerindeki ışık, umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum. 23 Nisan'ın Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum...”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.