• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 25 Ekim 2024 11:16

Atölyede pizza yapıp yediler

Atölyede pizza yapıp yediler

Envar Okulları öğrencileri, LGS sınavına hazırlık aşamasında, Michelin yıldızlı şef ve global mutfak vizyoneri Feyt Bilgiç ile “Klasik Crispy Pizza” yaparak moral buldular. Öğrenciler, yaptıkları pizzaları hem yaptılar, hem tadına baktılar.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelindeki gibi bir etkinlik ile LGS sınavına hazırlanan 8. sınıf Envar Okulları öğrencileri ,”Atölye Akademisi” uygulamaları sayesinde İngilizce dersleri kapsamında yer alan "IN THE KITCHEN" adlı ünitelerine dair kazanımları yaparak ve yaşayarak edinme fırsatı yakaladılar. Pizza yaparken şef ile İngilizce konuşan öğrenciler “Atölye Akademisi” çalışmalarıyla bol bol pratik yaptılar.

Kariyerine 2007 yılında Almanya'da başlayan dünyanın en saygın Michelin şefleriyle çalışarak, global gastronomi dünyasında güçlü bir iz bırakan Michelin Yıldızlı Şeflerden olan Feyt Bilgiç, Envar Okulu öğrencileri ile ‘Gastronomi Atölyesi’nde bir araya geldi. Öğrenciler, İngilizce derslerinde öğrendikleri kalıpları kullanarak, klasik crispy pizza yapımının her aşamasında şef ile İngilizce konuşarak yaptılar.

Global mutfak vizyoneri şef Bilgiç tarafından planlanan atölye çalışması dahilinde mayayı tekrar mayalama, malzeme tanıtımı, hamur kıvamı, malzeme birleşimi ve pişirme teknikleri gibi başlıklara değinilerek lezzet ve sanat birleştirilerek baştan sona İngilizce yürütülen süreçte Eno4 Bütüncül Eğitim Modeli bileşenlerinden biri olan Yabancı Dil Eğitimine ait öğrenme pratikleri de belirgin bir biçimde hayata geçmiş oldu.