• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Ağustos 2024 12:06

Av sezonu başlıyor

Av sezonu başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 av sezonu Antalya ve çevresinde 24 Ağustos'ta başlayacak. Bakanlık, Merkez Av Komisyonu'nun av dönemi boyunca Türkiye'de kara avcılığına ilişkin avlanma usul ve esaslarını belirlediğini duyurdu.

Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi'nde av sezonunun 24 Ağustos'ta başlayacağı belirtilen açıklamada, sezonun bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla açılacağı ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için gerekli olan avcılık belgesini almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya İl Şube Müdürlüğü'nün döner sermaye işletmesine ait hesaplara yatırmaları gerektiği vurgulandı.

Avlanma Günleri ve Şartlar

Açıklamada, avlanmanın çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde yapılabileceği belirtilirken, yaban domuzu ve belirli kuş türlerinin avının salı günü de gerçekleştirilebileceği belirtildi. Avcıların, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra genel ve devlet avlaklarda avlanabilecekleri kaydedildi.

Antalya, av turizmi açısından önemli bir bölge olup, bu sezon da avcıları ağırlamaya hazırlanıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, avcılara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını sürdürerek, sürdürülebilir avcılığı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Antalya ve çevresindeki avcılar, av sezonunun başlamasıyla birlikte doğaya çıkarak, belirlenen kurallar çerçevesinde avlanmanın keyfini yaşayacak. Doğal güzellikleri ve zengin fauna çeşitliliğiyle bilinen Antalya, av sezonunda da avcıların gözde mekanlarından biri olacak.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK