• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 20 Nisan 2021 13:52

“Avukatlarada Öncelikli COVID-19 Aşısı Yapılmalı”

“Avukatlarada Öncelikli COVID-19 Aşısı Yapılmalı”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI’nın avukatların da hakim ve savcılar gibi covid-19 aşısı yapılacak öncelikli risk grupları arasına alınması gerektiğini iletti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı,“Son günlerde Koronavirüssalgını nedeniyle hastalanan, yoğun bakıma kaldırılan vevefat eden avukatların sayısındaki artış, meslekleri gereği toplumun birçok kesimiyle yakın temasta olan avukatların riskli grupta olduğu ve vakit kaybetmeden Covid-19 aşısı yapılacak öncelikli risk grupları arasına alınması gerektiğini bize göstermektedir. Aynı adliyede görev yapan hakim ve savcılar öncelikli olarak aşılanırken avukatların yargı mensuplarından ayrı tutularak aşılanmaması savunmaya bakışı yansıtmaktadır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Sağlık Bakanlığının Covid-19 aşısı uygulanacak grupların belirlenmesinde dikkate aldığı unsurların; hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi diye açıklanmışken avukatların da hakim ve savcılarla birlikte aşısı yapılacak öncelikli risk grubu içinde yer almaması savunmaya değer verilmediğini gösterirdiyen Cavit Arı “Avukatlar yargı faaliyetine katılan diğer unsurlardan farklı olarak çok sayıda kişi ile çok farklı zaman ve mekânlarda görüşmekte ve iletişimde bulunmaktadır. Yargı faaliyetine katılan hakim, savcı ve memurların mekanları sabit ve mesai saatleri sınırlıdır.Avukatların ise işlerini yürütüşleri gereği çok sayıda kişi ile saat ile de sınırlı olmaksızın yakın iletişim halindedir. Avukatlar, hukuki ilişkilerin ve hukuki ihtilafların olduğu her yerde bulunmaktadır. Avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle resmi ve özel tüm gerçek ve tüzel kişilerle ilişki içinde oluşunu dikkate aldığımızda bu konum avukatları bir yandan Koronavirüse açık hale getirmekte, diğer yandan da Koronavirüsün taşıyıcıları konuma düşürmektedir.” dedi.

 

Son günlerde Covid-19 virüsüne bağlı olarak hastalanan, yoğun bakıma kaldırılan ve vefat eden avukatların sayısında ciddi artış yaşandığını üzülerek duymaktayız. İstanbul Barosu kayıtlı 44 yaşındaki Av. Alpay Gülleoğluile Kilis Barosu kayıtlı 54 yaşındaki Av. Aziz Akgül yakın zamanda Koronavirüsten hayatını kaybeden genç avukatlardan sadece ikisi olduğunu, ayrıca artan Covid-19 vakaları nedeniyle her gün birkaç mahkemelerde karantina tedbirlerinin uygulandığına dair gelen haberlerde artış yaşandığını belirtenMilletvekili Arı, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ya  cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde aşağıdaki sorulara yer vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

1)    Meslekleri gereği toplumun birçok kesimiyle yakın temasta olan avukatlar, aşısı yapılacak öncelikli risk grupları arasına neden alınmamıştır? Vakit kaybetmeden alınması düşünülmekte midir?

 

2)    Aynı adliyede görev yapan hakim ve savcılar aşılanırken avukatların aşılanmamasındaki gerekçe nedir?

        

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.