• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ekim 2024 13:28

Barınak Operasyonu

Barınak Operasyonu

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda; Sahil Güvenlik Antalya Grup K.lığı İstihbarat Ş.Md.lüğü ve Sahil Güvenlik Konyaaltı Karakol  Komutanlığı tarafından başlatılan projeli dosya kapsamında yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde;

Antalya Balıkçı Barınağında teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifinin tekne sahiplerinden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce  belirlenen fiyat tarifesi dışında usulsüz para aldığı, tekne sahiplerinin Antalya Balıkçı Barınağı içinde bağlama yeri edinebilmek için kooperatife resmi karşılığı olmayan ödemeler yapmalarına mecbur bırakıldığı, kooperatifin kendi bünyesinde yürütmesi gereken faaliyetleri yerine getirmeyerek tekne sahiplerini işletmeci kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağlandığı tespit edilmiştir.

Aralarında Yeni Liman Su  Ürünleri Kooperatifi Başkanı C.T. ve kooperatif üyeleri ile birlikte Barınak içinde teknelerin karaya alınması ve tekne park yeri temin etmek suretiyle kendisine veya başkasına menfaat sağlayan şahıslara  RÜŞVET suçuna ilişkin soruşturma başlatılmıştır.

Bu kapsamda 22 Ekim 2024 tarihinde  Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığında görevli 2 Sahil Güvenlik Botu, 48 personel, 10 araç ve 1 drone ile yapılan Barınak Operasyonunda *7 şahıs Gözaltına alınmış, ifadelerine başvurulan 24 şüpheli ve 9 diğer şahıs  olmak üzere toplam 40 şahıs hakkında adli işlemler başlatılmıştır. 

Şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döküman ve dijital materyallere el konulmuştur.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı olarak suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle hız kesmeden  azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.