• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Eylül 2021 11:04

Baro’da HDP krizi

Baro’da HDP krizi
Haftasonu gerçekleştirilen Antalya Barosu seçimlerinde HDP krizi patlak verdi. HDP’li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Kemal Bülbül’ün seçimlere katılması siyasi krizi beraberinde getirdi

Haftasonu gerçekleşen Antalya Barosu Olağanüstü Genel Kurulunda yapılan seçimlerle Baro Başkanlığı ile Yönetim, Disiplin, Denetim Kurulu üyelikleri ve TBB Delege seçimleri gerçekleştirilirken Antalya Barosu Başkanlığı görevine Hüseyin Geçilmez seçilmişti.


Türkiye’nin 4. Büyük barosu olan Antalya Barosu’nun Genel Kurulunda 5611 aktif avukattan sadece 2695’i seçimlerde oy kullandı.Baro seçimleri geride kalırken ilk kriz patlak verdi. Antalya Barosu Seçimlerine HDP Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Kemal Bülbül’ün katılması krize neden oldu ve tepkiler gecikmedi. 

AVUKATLAR BAROLARA KARŞI UMUTSUZ

Türk Hukuk Enstitüsü Antalya Şubesi HDP’li vekiller Gergerlioğlu ve Bülbül’ün Antalya Baro seçimlerine katılmasına tepki gösterdi ve “Son zamanlarda barolar ve kurulları maalesef meslek kuruluşu olarak mensuplarının ihtiyaçlarını gidermekte, meslektaş sorunlarını tespit etmek ve çözmekte, meslektaşına sahip çıkmakta yetersiz kalmaktadır.Bu durumla birlikte baroda yöneticilik yapmanın siyaset yolunda bir basamak olarak görülmesi, baroların sorunları çözmedeki yetersizliği ve ilgisizliği, avukatların barolara karşı olan umutsuzluğu göstermektedir” dedi.

NEDEN KATILDIKLARINA ANLAM VEREMEDİK

Açıklamada, “Temennimiz önümüzdeki süreçte sorunların aşılması ve mesleğimizin içinden geçtiği zor ve güç zamanlarda,siyasi ve beşeri ilişkilerin etkili olduğu değil de mesleki ve meslektaşı önceleyen projelerin,sorunların ve çözüm önerilerinin yarıştığı yoğun katılımlı seçimler görmektedir. Ayrıca Genel Kurula meslek mensubu olmayan hdp vekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Kemal Bülbül’ün hangi sebep ve gerekçe ile katıldığı tarafımızca anlaşılmamıştır” denildi.

BU KİŞİLERİN SALONDA OLMASI DOĞRU DEĞİL

Türk Hukuk Enstitüsü Antalya Şubesi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Meslek mensubu olmayan bu kişilerin genel kurul salonunda bulunması doğru değildir. Üyesi ve mensubu olmadığı bir genel kurula katılan bu kişilere gösterilen müsamahanın sebebini merak etmekteyiz.Son olarak THE Antalya Şubesi olarak kurulduğumuz zamandan bugüne kadar Antalya Barosu tarafından yürütülecek her müspet çalışmaya katkı sunmaya hazır olduğumuzu, her menfi işi de tenkit etmekten imtina etmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

GERGERLİOĞLU: DAVET EDEN OLMADI

Tepkiler üzerine açıklama yapma gereksinimi duyan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Antalya Baro seçimlerine davet edilmediklerini dile getirirken “Davet eden olmadı, tüm adaylara başarılar dilemek üzere kısa bir hayırlı olsun ziyareti yaptık” dedi.


Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 22 Eylül 2021 00:00

    Yorumunuz