• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 10 Haziran 2021 10:05

Başaran: Esnafımız İsyan Ediyor

Başaran: Esnafımız İsyan Ediyor
Alanya ziyaretinde turizm esnafının ve pazarcının sorunlarını dinleyen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran,gördüklerinden ve duyduklarından son derece üzüntü duyduğunu söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Alanya’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyarette İYİ Parti İl Divanı, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri hazır bulundu. Başaran, beraberindeki partililerlebirlikte pandemiden dolayı 15 aydır yaşam mücadelesi veren turizm esnafının ve pazarcının sorunlarını dinledi. Başkan Mehmet Başaran, esnafın sorunlarını rapor haline getirerek milletvekilleri kanalıyla meclise sunacaklarının da altını çizdi.

 

ESNAF BİTMİŞ DORUMDA

Esnafın derdini dinledikten sonra gördüklerinden ve duyduklarından son derece etkilendiğini kaydeden Başaran, “Gittiğimiz her yerde olduğu gibi, Alanya’da da esnafımızın dertlerini dinledik ve ayakta kalacak güçlerinin kalmadığına şahit olduk.Esnafımızın durumu gerçekten çok kötü. Neredeyse tamamına yakını yaklaşık bir buçuk yıla yakındır işyerlerini açamadığı için maddi olarak tamamen bitmiş durumda. Birikmiş kiraları, elektrik ve su faturalarının yanında birçoğu vergilerini dahi ödeyememiş durumda. Peki bu insanlarımız bütün bu sıkıntılarının yanında evine nasıl ekmek götürüp çoluğunu çocuğunu doyuracak?” dedi

 

AKP’YE BÜYÜK TEPKİ VAR

Başaran, ziyaret ettiği her işyerinde ülkeyi yaşanamaz hale getiren AKP’ye karşı büyük tepki olduğunu vurgulayarak, “İnsanlarımız artık isyan ediyor. Halini hatırını sorduğumuz herkesten ‘işler çok kötü, birikmiş borçlarımızı ödeyemiyoruz’ cevabı aldık. Açıkçası bir soru sorduk bin ah işittik. Özellikle 19 yıldır ülkeyi yönetemeyen AKP’ye ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük tepki var. Önceleri korkularından tepki vermekten kaçınan vatandaşımız artık hiç çekinmeden AKP’yi ve AKP’li Cumhurbaşkanını çok sert bir dille eleştirmeye başladı. Bunun anlamı, artık AKP için alarm zillerinin çaldığıdır. İnsanımız artık AKP ile olmadığını, İYİ Parti’ye ve Genel Başkanımız Meral Akşener’e şans vermesi gerektiğini net bir şekilde gördü” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.